Cemaatin yoğun katılımıyla gerçekleşen dua, öğle namazının ardından cami avlusunda yapıldı. İmam önderliğinde edilen dualarda, kurak geçen günlerin sona ermesi ve rahmet yağmurlarının yağması için Allah’a niyazda bulunuldu.
Vatandaşlar, özellikle çiftçilerin yaşadığı su sıkıntısına dikkat çekerek bu tür manevi dayanışmaların önemli olduğunu ifade etti.
Yetkililer ise su kaynaklarının dikkatli kullanılması ve tasarrufun ihmal edilmemesi gerektiği yönünde uyarılarda bulundu.
MÜJDE! SICAKLIKLAR 10 DERECE DÜŞÜYOR
Türkiye’yi etkisi altına alan bunaltıcı sıcak hava dalgası sona eriyor. 28-29 Temmuz tarihlerinde 38-40 dereceleri bulan sıcaklıkların ardından, 30-31 Temmuz'da başta İstanbul olmak üzere yurdun kuzey kesimlerinde hava sıcaklıklarında sert bir düşüş bekleniyor.
Meteoroloji uzmanlarının değerlendirmelerine göre, sıcaklıklar 10 derece birden azalarak 27-29 derece seviyelerine inecek. Aşırı sıcakların ardından gelen bu serin hava, vatandaşlara adeta nefes aldıracak.
Uzmanlar, ani sıcaklık değişimlerinin sağlık açısından risk oluşturabileceğini belirterek, özellikle kronik hastalığı olanların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu.