Zonguldak Berber Kuaförler ve Güzellik Salonları Odası Başkanı Mehmet Bayar, yılbaşına kadar zam yapma düşüncelerinin bulunmadığını ifade etti.

Her şeye zam geldiğini ancak müşterilerini de düşünmek zorunda olduklarını ifade eden Mehmet Bayar, yılbaşına kadar zam yapmama konusunda direneceklerini ifade etti.

Şu ana kadar yaşanan enflasyon nedeniyle 4-5 tane üyesinin iş yerini kapatmak zorunda kaldığını inşallah bu suyun artmaması temennisinde bulunduklarını ifade eden berber kuaförler ve Güzellik salonları Esnaf Odası Başkanı Mehmet Bayar şunları kaydetti:

"DÜĞÜN SEZONU VE GURBETÇİLER SEBEBİYLE İŞLER DE ARTIŞ VAR AMA KIŞIN İŞİMİZ ZOR"

"Kuaför berber ücretlerine şu an halihazırda herhangi bir  zam uygulaması yapmadık. Yani yılbaşına kadar zam yapmayı da düşünmüyoruz Esnaf odası olarak esasında yapmamız gerekiyor ama işte toplumu da düşünmek lazım. İnsanların alım gücü belli. Elimizden geldiği kadar fedakarlık yapmaya çalışıyoruz. İşte sürdürebildiğimiz kadar.sürdüreceğiz bunu.

Şu andaki düşüncemiz yılbaşına kadar herhangi bir şekilde birliğimizden zam talebinde bulunmak gibi bir düşüncemiz yok.

Yılbaşında bir değerlendirme yapacağız arkadaşlarımızla.

Birçok üyemiz zam yapılsın istiyorlar ancak mümkün mertebe zam yapmayacağız.

Her gün her şeye zam geliyor inanın biz de çok zorlanıyoruz. Sigortalar, kira, KDV artışları vs. bunlar beraberinde malzeme artışı, işçi maliyetlerine yansıyor.

Yani bunun gibi bir sürü sıkıntılarımız olmasına rağmen elimizden geldiği kadar direneceğiz..

Halkımızı çıkarlarını, menfaatlerini gözeteceğiz.

Nereye kadar dayanabiliriz? Yılbaşına kadar herhangi bir zam yapmak gibi bir düşüncemiz kesinlikle yok. 

Bu arada bu süreçte zor süreçte 4-5 tane civarında üyemiz işyerini kapatmak zorunda kaldı. İnşallah bu sayı artmaz.

Şimdi yazın haliyle işler biraz daha artıyor. Düğün sezonu olduğu için işte dışarıdan misafir geliyor yurt dışından. bu tabii bu da işleri biraz hareketlendiriyor ama kış sezonu haliyle  bayağı zor oluyor ve   düşüş oluyor.  bakalım hayırlısı"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz