Akaryakıttan, gıdaya, giyimden, ulaşıma vb. gelen zamlar esnafları zor durumda bırakıyor. Gelen fahiş zamlara karşı kuaförlerde ücretlerin aynı kalmasından dert yanıyor.

“MALZEMELERE HER HAFTA ZAM GELİYOR “
Müşterilerimizin saçını yapabilmek için, kendi kârımızdan  feragat etmek zorunda kalıyoruz diyen Kuaför Esnafı Mithat Öztürk kuaför ücretlerine zam yapılması çağrısında bulunarak şunları söyledi;
”Öncelikle şöyle söyleyeyim, memleketin ekonomik durumu belli zaten fiyatların artması bizim için dezavantaj çünkü müşterilerimizin ekonomik durum olmadığı için bu fiyatlara bile gelmiyorlar. Biz zam istiyoruz ama zam istemek bizim doğal hakkımız.  Fiyatlar müşterimize göre yüksek oranda ve potansiyel azalıyor. Müşterimiz ayda bir kez saçını kestiriyorsa 5-6 ay sonra geliyor saç kestirmek için. Saç boyatan birisi boyasını hazır alıp evde kendisi  yapıyor. Biz malzeme alıyoruz her hafta malzemeye zam geliyor, bu hafta aldığımız fiyata diğer hafta alamıyoruz. Esnaf olarak zam yapılmasını istiyoruz. Elektriği, suyu, kirası, eleman masrafı bir sürü giderimiz var. Herkesin işi dörtdörtlük değil tabii ki, meslektaşlarım da aynı onlar da iş yapamıyor çünkü müşterilerin alım gücü azalıyor. Zam istememiz mantıksız gelebilir fakat zam olması gerekiyor. Kendi kârımızdan feragat etmek zorunda kalıyoruz müşterilerimizin saçını yapabilmek için, KDV %18’den %20’ye çıktı. Herkes kredi kartı kullanıyor bugün 1000 liralık bir işlem yapsak 200 lirası KDV’ye gidiyor. Müşteri zannediyor ki bu parayı biz alıyoruz, bize 500 TL kalıyor. Saç kesimi 150 TL ama kesimi normal tek başına yapamıyorsunuz. Kesim, fön, yıkama hepsi toplam 200 TL. Normal boyama 300 TL’den başlıyor. Bizi kurtarmıyor bu fiyatlar, zam yapılsın istiyoruz” dedi.

(Haber : Neriman Dengiz)