Kdz. Ereğli'de ticaret hayatının önde gelen isimlerinden Yazıcıoğlu Ailesi'nin en genç üyelerinden, 28. Dönem Ak Parti Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Ömer Yazıcıoğlu, 2024 yerel seçimlerinde Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığına aday olacağı yönünde siyasi kulislere yansıyan haberler üzerine böyle bir niyeti olmadığını, hedefinin milletvekili olmak olduğunu söyledi.

Genel Yayın Yönetmenimiz Erhan Çakmak'ın konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Ömer Yazıcıoğlu, " Ben, 28. Dönem için milletvekili aday adayı olduğum için seçim veya kongre dönemlerinde adımız, bizim inisiyatimiz dışında gündeme gelebiliyor. Çok açık söylüyorum, benim belediye başkanlığına aday olmak gibi bir düşüncem hiç olmadı. Ben 14 Mayıs seçimlerinde Ak parti'den milletvekili aday adayı odum, bundan sonraki hedefim de milletvekili olmaktır. Siyasi hedefimi bu doğrultuda sürdürüyorum.. Bu kez olmadı, bundan sonraki seçimlerde olabilir" şeklinde konuştu.

Ömer Yazıcıoğlu, " Ak Parti Ereğli'de belediye başykanlığını kiminle kazanır?" şeklindeki soruya ise, " Şu anda Ereğli siyaset gündeminde partimizden aday olması muhtemel birbirinden değerli isimler konuşuluyor. Bunlardan hangisi aday olursa olsun seçimi kazanırız. Bu konuda bize düşen görev, Genel Merkezimizin belirleyeceği Ereğli Belediye Başkan Adayımıza var gücümüzle destek vermek, sahaya inip kendisiyle birlikte çalışmak ve seçimi Ak Parti'ye kazandırmak için elimizden geleni yapmaktır. " dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz