Zonguldak Sanat Tiyatrosu tarafından ‘Meyhane’ isimli oyun sahnelendi

Fener B tipi restoranda sergilenen tiyatro gösterimi öncesinde açıklama yapan Zonguldak Sanat Tiyatrosu yönetmeni Erhal Koltuk, eski İstanbul’un meyhanelerinde yaşanan olayların anlatıldığı güzel bir oyun olduğunu belirterek izleyicilere teşekkür etti.

Oyun ilgiyle izlenildi.

OYUN HAKKINDA:

Bir Ermeni meyhanesinde o zamanlar kimsenin kimseyi hor görmediği herkesin ” biz” dediği dönemlerde yaşanmış olması olası bir sohbet. Oyunu izlemeye geldiğinizde fuayede salataları yapmakta olan ve kocasından dayak yemiş Mina hanıma rastlayacaksınız. İçeride acem garson yarım Türkçesiyle siparişinizi alıyor. Sevroş Aris sahnede sızmış. Kevork efendi henüz hariciyedeki odasının ampulünü söndürmemiş, az sonra çıkıp gelecek. Gedikli, kahvede son el kumarını oynuyor. Külhani ise belinde saldırma, salınarak yolda meyhaneye geliyor. “Meyhanede” toplanıyorlar; içiyorlar; kederlerine, mutluluklarına, dertlerine ortak oluyorlar. 

Oyundaki tiplemeler, Türk – Ermeni dostluğunu ispatlar türden… Külhani, haraç değil, racon kesen zenginden alıp fakire veren, yürekli delikanlı; Ermeni Meyhaneci, meyhaneciliğe sadece işi olarak değil, bir zevk olarak bakan; müşterilerine ve dostlarına yedirip içirmesini seven bir babacan. Moşe ise, evden kovulunca, tek sığınağı meyhane olan; Gedikli, iş çıkışı meyhaneye uğrayan, kendi halinde bir adam; Yosma, feleğin çemberinden geçip, tokadını yemiş bi kadın, Sevroş, meyhanenin müdavimi…

OYUNCULAR: 

Yazan-Yöneten: Kaan Erkam

Külhani: Utku Demirsay

Ermeni Meyhaneci: Erhal Koltuk

Moşe: Umut Abacıoğlu

Ketum:Fikret Alaz

Yosma: Tutku Demirsay

Garson: Onur Berber

Şarkıcı: Füsun Akçay

Siranuş:Hilal Öztürk

Hayganuş: Gaye Ertürk

Mualla,matruska: Ayşegül Sunay

Rosa:Yağmur Taşkesen

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi