Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Artvin Belediyesi tarafından Artvin’de düzenlenen kulüpler arası gençler Türkiye şampiyonasında İlimizi temsil eden NESİL Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü büyük başarıya imza atarak Artvin, İzmir ve İstanbul temsilcilerinden sonra 4. Olarak şehrimize büyük gurur yaşattı.

HİKMET BANKOĞLU: TÜM İMKANSIZLIKLARA ARTVİN’DE RAĞMEN İSTEDİĞİMİZ BAŞARIYI ELDE ETTİK

Yarışmanın ardından açıklama yapan kulüp başkanı Hikmet Bankoğlu, “Şimdi bilindiği üzere Artvin'de yapılan Türkiye şampiyonasından Zonguldak'tan katılan Nesil halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü olarak Türkiye dördüncüsü olduk. Böyle büyük başarıya imza attığımız için teknik kadromuza ve dansçılarımıza teşekkür ediyorum. Biz Artvin'de Türkiye dördüncüsü olduk. Ama daha yukarılarda çıkabilirdik fakat oraya gelen diğer tüm ekiplere belediye ekipleri ve yanlarında belediye başkanları vardı. Yeni lobi olarak bizden üstündüler. Ama oyun olarak bizim Onlar resmi farkınız yoktu Hatta çok daha iyiydik. Çok daha iyi bir derece bekliyorduk ama yine de buna da şükür olsun İstediğiniz başarı elde ettik” dedi.

AYKUT BALLI: ŞİMDİ DE YILDIZ KIZLARDA TÜRKİYE ŞAMPİYONASINA KATILACAĞIZ

Teknik kadro adına açıklama yapan Aykut Ballı ise, “Öncelikle geleceğimizin Zonguldak hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca siz basına da teşekkür ediyoruz bizi bu süreçte yalnız bırakmadığınız için. Kısıtlı imkânlarla ve bu zor şartlarda gerçekten büyük özveriyle çalışarak bu şampiyon hazırlandık. Tabii ki bu süreçte zorlu süreçler geçirdiğimiz durumlarda oldu ama sonra işte böyle baktığın zaman yine de marka illerin peşinden, ki şampiyonanı Artvin'de yapıldığını düşünürsek Artvin zaten folklorda başarılı bir ildir, Artvin İzmir ve İstanbul ve peşine bir de Zonguldak olarak Orada dördüncü olmak büyük bir gurudur. Bu süreçte de teknik kadro olarak, dansçılar olarak çok iyi hazırlandık. Hemen her gün 2 ve 3 saati bulan bir çalışma temposu içerisinde çalıştık. Planlı bir çalışma yaptık ve sonuçta başarıyı yakaladık. Bu kolay olmadı. Başarı tek başına olan bir şey değil bir ekip işidir. Öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğunun olduğu Erdemir, Çelikel ve Atatürk Anadolu Lisesi, okul müdürlerimize, okul müdür yardımcılarımıza, öğretmenlerimize velilere, yine bu süreçte bize çok yardımcı olan Serkan Akgün hocamıza, yine kurum ve kuruluşlara, bizi destekleyen Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Hakan Yüksel’e, Yani daha ismini şu anda onun sayamadığım birçok insanımızın bize maddi ve manevi anlamda destek verdiler ve onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bundan sonra da biliyorsunuz Eylül ayında bir şampiyonamız daha var Yıldız Kızlarda. Yıldız kızlarda kendi yöremizde, Zonguldak yöresi oyunumuzla şampiyonaya katılacağız. Eylül ayında yapılacak olan bu şampiyonu hazır olacağız” dedi.

(HABER-ERCAN DEMİR)

Editör: Haber Merkezi