Kdz. Ereğli 22. Uluslar arası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali 21-22-23-24 Temmuz'da… Gece konserlerinde, Sefo, Gülşen, Edis, Yirmi7, Melek Mosso, Haluk Levent, Madrigal, Koray Avcı ve Yıldız Tilbe  sahne alacak.

Türkiye’nin Nobel’i olarak görülen Sevgi, Barış, Dostluk Ödülleri’nin bu yılki sahipleri; pandemi kahramanları, şiddet mağdurları tüm sağlık çalışanları adına TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı ile Dünya Şampiyonu Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı.

Yıldızlar geçidinin yaşanacağı Türkiye’nin en büyük ödüllü festivalinde dünya halk dansları örnekleri, cam sanatçıları gösterileri, sokak sanatçıları, karikatür, resim çalıştayları, sergiler, kitap imza günleri, plaj ve spor etkinlikleri, Cehennem Ağzı Mağarası konserleri 4 gün boyunca tüm şehri kaplayacak. Kostümlü Festival Korteji renkli görüntülere sahne olacak.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Perşembe akşamı Uluslar arası Halk Dansları  gösterileriyle başlayacak festivale tüm Türkiye’yi davet etti.

Kdz. Ereğli’de bu yıl 21-24 Temmuz tarihleri arasında 22’ncisi gerçekleştirilecek Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali için geri sayım başladı. Belediye Başkanı Halil Posbıyık, tüm Türkiye’yi, sanat, spor, söyleşi, halk dansları, canlı performanslar, kültürel etkinlikler ve müziğin dopdolu yaşanacağı Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük festivaline davet etti.

Karadeniz Ereğli’de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslar arası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali’nin 22’ncisi 21-22-23-24 Temmuz’da gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en büyük festivalinde, yıldızlar geçidi yaşanacak. Dünya halk dansları örnekleri, cam sanatçıları gösterileri, sokak sanatçıları, karikatür, resim çalıştayları, sergiler, kitap imza günleri, plaj ve spor etkinlikleri, Cehennem Ağzı Mağarası konserleri 4 gün boyunca tüm şehri kaplayacak. Kostümlü Festival Korteji renkli görüntülere sahne olacak. 22 Temmuz akşamı Sefo, Gülşen ve Edis, 23 Temmuz akşamı, Yirmi7, Melek Mosso, Haluk Levent, 24 Temmuz akşamı Madrigal, Koray Avcı ve Yıldız Tilbe sahne alacak.

SEVGİ, BARIŞ, DOSTLUK ÖDÜLLERİ SAĞLIKÇILAR İLE MİLLİ YÜZÜCÜ BOYACI’YA VERİLECEK

Türkiye’nin Nobel’i olarak görülen Sevgi, Barış, Dostluk Ödülleri bu yıl pandemi kahramanları, şiddet mağdurları tüm sağlık çalışanları adına TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof.Dr. Şebnem Korur Fincancı ile Dünya Şampiyonu Milli Yüzücü Sümeyye Boyacı’ya verilecek.

Yurt dışından pek çok halk dansları ekibi Ereğli’nin farklı noktalarında gösteriler yapacak. Bunlar arasında Kabartay Balkar Cumhuriyeti, Moldova, Meksika, Afrika, Mozambik Cumhuriyeti ekipleri bulunuyor.

Karikatürcüler, çizimler yapıp sergi açacaklar, canlı cam sanatı performansı gerçekleştirilecek. Seramik, dövme sanatçıları plastik sanatlar workshop’ları yapacaklar. Soğuk heykel gösterileri sahil boyu devam edecek. Etkinlikler arasında geleneksel Türk okçuluğu gösterisi yer alıyor.

Off-Road Araçları, Motosikletliler Kulübü de gösterileriyle festivalin parçası olacak. Tarihi ve turistik yerler gezisi, doğa yürüyüşü, bisiklet turu, Flyboard Gösterisi - Köpük Show, yoga, zumba, deniz voleybolu, Plaj-Kum voleybolu, su sporları gösterisi gibi etkinlikler de festival programında bulunuyor.

Festival etkinlikleri arasında uçurtma şenliği, tenis turnuvası, yöresel yemekler sunumu, çocuklar için sinema var.

Cehennemağzı Mağarası etkinlikleri kapsamında TangoNEVA sahne alacak. Ataol Behramoğlu-Haluk Çetin müzik ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi