İlk şehir tiyatrosu  Haldun Taner’in 1964 yılında iki perdelik yazdığı “Gözlerimi kaparım, Vazifemi yaparım” adlı  oyun 23 Haziran Perşembe günü saat 20.00 de Zonguldak Atatürk Kültür Merkez (AKM) de halkın karşısına çıkıyor.   

Oynanacak olan oyunun  Yönetmenliğini Fedai Madan’ın yaptığı, Koordinatörlüğünü Abdullah Bakır'ın yaptığı oyun 2.Meşrutiyet’ten 1960’ların sonuna kadar bir zaman diliminde, Türkiye yakın tarihinde gerçekleşen toplumsal değişimleri, Vicdani ve Efruz adlı iki karakterin yaşam hikayeleri aracılığı ile anlatılıyor.  Sahnelenecek oyunun kadrosunda; Mustafa Okuyan, İbrahim Kaplan, Seher Kökarttı, Oktay Karaoğlu, İrem Gençtürk, Melek Şükran Kartal, Arınç Boz, Orhun Sezgün, Yiğit Şafak Albayrak, Ümit Kılıç, Oğuzhan Bakır, Abdullah Bakır.  Koroda ; Anıl Ünal, Ataberk Göktaş, Çağan Baştürk, Esila Okumuşoğlu, Onat Kılıç, Lena Yılmaz yer alıyor. 

Oynanacak olan oyun öncesinde  bir açıklama yapan usta tiyatro sanatçısı ve oyun Koordinatörü  Abdullah Bakır şöyle dedi. “  Ülkemizi ve dünya yı saran  Kötü bir pandemi  dönemi geçirdik bir çok sevdiğimizi, insanımızı kaybettik mekanları cennet olsun inşallah. Bizlerde Sahnelerden uzak kaldık 30 kişilik ekibimizle yeni oyunumuzla halkımızın karşısına çıkacağız. Tiyatromuzun adına  İLKŞEHİR Koymamız Zonguldak’ımızı çok sevmektendir. Cumhuriyetin ilk İli olan şehrimiz Ülkemizin Yıllarca Lokomotifi olmuştur,  inşallah olacaktır da Şehrimizi çok seviyoruz bu isme layık olmaya çalışıyoruz Tüm Halkımızı oyunumuza bekliyoruz “ dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi