ZST'DEN BİR İLK 

Zonguldak Sanat Tiyatrosu  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ereğli'de Kızılcapınar ve Çamlıbel köylerinde, kadına şiddeti, cinayetleri, tacizi ve çocuk gelin dramını anlatan oyunu, köy kahvesinde hazırlanan sahnede sundular.
Aynı gün akşam Ereğli Tatoğlu Kültür Merkezi'nde Ölüm Kadın Meselesi oyunu da sahneleyen Zonguldak Sanat Tiyatrosu oyuncuları büyük takdir topladı.
Zonguldak Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Erhal Koltuk yaptığı açıklamada, "Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi öncülüğünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Ereğli'nin kızılcapınar ve Çamlıbel köylerinde; kadına tacizi, şiddeti, kadın cinayetlerini ve çocuk gelin dramını konu alan oyunumuz Õlüm Kadın Meselesi oyunumuzdan kesitler sunduk. Aynı gün akşam da Ereğli Tatoğlu Kültür Merkezi'nde Ölüm Kadın Meselesi adlı oyunumuzu sahneledik. Hem öylerimizde olsun hem de Ereğli İlçe merkezindeki oyunlarımız büyük ilgi gördü. 8 Mart Dünya Emekçi kadınlar günü gibi anlamlı bir günde oyunumuzu sen diliminin mutluluğu içerisindeyiz. Bundan dolayı Atatürkçü Düşünce Derneği yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi