Karadeniz Ereğli 22.Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali başladı.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık,  Festivali değerlendirdi ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

FESTİVALİ BU YILDAN İTİBAREN ARTIK 4 GÜN OLARAK KUTLAYACAĞIZ

22sini düzenledikleri Festivali bu yıldan itibaren artık 4 gün kutlayacaklarını ifade eden Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, "Ereğli festivalini bu sene 4 güne çıkarmak için bir teşebbüste bulunduk. Folklor grubunda deneyimimiz yoktu, şu anda 475 tane folklorcu var burada. Yani bu 475 yatak ve yemek demektir. Onun için belediyemize ait olan binayı yemekhane haline getirdik ve folklorcularımıza ve misafirlerimize burada 3 öğün yemek ikram ediyoruz. Folklor konusunda kendi çapımıza göre başarılı olduğumuza inanıyoruz. Yeni grafik sanatçılarını getirdik. Bir daha ki sene daha da uluslararası daha fazla ve daha üstün noktalara getireceğiz. Festivalimizi artık 4 gün olarak yapacağız" dedi.

DÜNYA ÇAPINDALİ RESSAMLAR EREĞLİ'YE HAYRAN KALDI VE ARALARINDAN BİRÇOĞU EREĞLİ'YE YERLEŞME KARARI ALDI

Festivale gelen dünya çapındaki ressamların Ereğli'ye hayran kaldığını ve aralarından birçoğunun Ereğli'ye yerleşme kararı aldığını ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları söyledi:

"Ereğli'de çok güzel şeyler oluyor.  Dünya çapında ressamları geldi ve ressamlar hayran kaldılar Ereğli'ye. Hatta işlerinden buraya yerleşmeye karar verenlerde oldu. Karikatüristler de var onlar şu anda karikatür yapıyorlar. Yine cam işleme üstatları Ereğli'de. Türkiye'nin her tarafından en büyük üstatlar şu anda Ereğli'de ve büyük gösteri yapıyorlar. Yani her yerde hareket var, her yerde folklor var. Plajda çok büyük eğlenceler var programlara anında yetişmek gerçekten mümkün değil"

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK FESTİVALİ ÖDÜLÜNÜ ALDIK..

Ereğli Festivali'nin Türkiye'nin en büyük Festivali ödülünü aldığını ifade eden Başkan Halil Posbıyık şunları kaydetti;

"İlerleyen günlerde Ata Baremoğlu, Cehennemağzı mağarasında şiir dinletisi var. Yine Tango Neva gibi gösterilerimiz olacak. Yani bizim festivalimizin ana teması şu. Hem Aydın kesime kültür sanatla ulaşmaya çalışıyoruz, hem de Kırsal kesimdeki Bir sene boyunca tarla süren inek bakan genç kızımız Posbıyık amca bu sene Hangi sanatçıyı getirecek diye kurduğu hayale cevap vermeye çalışıyoruz. Yani karma bir Festival yapıyoruz. Hem aydın kesimi hem de kesime hitap ediyoruz.

Bunun içinde zaten tescilli Türkiye'nin en büyük festivaliyiz. Saraçhane de bize ödül verdiler. Festivaller arasında yarışma yapıldı ve en büyük Festival olarak Ereğli tarihe geçti"

TARKAN'I EREĞLİ'YE DAVET ETTİK

Daha önce 4 kez eridiği gelen ünlü sanatçı Tarkan'ı önümüzdeki sene için tekrar Ereğli festivaline davet ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Halil Posbıyık şunları kaydetti.

"Dün akşam enteresan bir olay vardı, Tarkan'a bir çağrı yaptık. Pankartlar hazırladık ve Tarkan'ı önümüzdeki sene Festivali'nde davet ettik Şimdi kendisine video göndereceğiz. Çünkü Tarkan'la bir bizim bir gönül birliğimiz var 5 defa geldi buraya ve kesinlikle önümüzdeki sene Tarkan'ı festivalimize bekliyoruz. İnşallah Tarkan'ı da seneye Ereğli'de göreceğiz"

BELEDİYECİLİK SADECE YOL SU KANALİSAZYON HİZMETİ YAPMAK DEĞİLDİR..

Bizim Festival bu akşam yürüyüş korteji ile başlayacak ve çok iddialıyız. Gerçekten büyük bir hazırlık yaptık. Folklor grubunda başarı sağlayabilir miyiz diye dün akşamki bir denemeydi.

Kendinizi devamlı geliştiriyoruz. Ben de bu memlekette altyapı kadar, su ve kanalizasyon kadar sosyal belediyeciliğin çok önemli olduğunu, belediyeciliğinin asli görevlerinden biri olduğunu hem ekonomik yerden hem gıda ve sosyal yardım yönünden, aynı zamanda sanat ve kültürel yardımları da yapmanın belediyeciliğin esası olduğuna inananlardanım."

YURT DIŞINDAN FESTİVALİMİZİ İZLEMEYE GELEN SAYISIZ KİŞİ VAR

Festivali yurt dışından izlemeye gelen çok sayıda kişinin olduğunu ifade eden Ereğli sebebi Başkanı Halil Posbıyık, sözlerine şu şekilde devam etti;

'Festivallerimizi de geliştirmeye çalışıyoruz. Bu akşam kortejden sonra bir mail geldi Avustralya'dan. Başkanım şu anda Avustralya'dan Festivale gelmek için yola çıkıyoruz geldiğimde benimle bir selfie yapar mısın diye ricada bulunuyor. Bunun gibi Irak’tan, Azerbaycan’dan mailler geliyor hepsi bende mevcut. Yani her taraftan buraya gelen insanlar var. Ve Ereğli'de evlerin hepsi dolmuş vaziyette mutfaklara kadar misafirler var. Hep buraya geliyorlar.

Bu akşamki kortej yürüyüşünüm ne kadar yoğun olduğunu bizzat görecek ve buna şahit olacaksınız"

AMACIMIZ HALKIMIZIN SIKINTILARDAN BİR NEBZE DE OLSA UZAK 3-4 GÜN GEÇİRMESİDİR

Ereğli'de amacımız pandemide ve ekonomik sıkıntılardan bunalan halkımızın 3 gün, 4 gün boyunca Oh be dünya varmış demelerini istiyoruz. Üç dört gün de olsa sıkıntılardan uzaklaşsınlar, unutsunlar istiyoruz diye bir eylemdir bu ve bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz."

BU FESTİVALİ BEN DEĞİL, EREĞLİ HALKI YAPIYOR..

Başkan Posbıyık, "Bu Festivali ben yapmıyorum. Ben sadece Önderim. Ereğli'de ki tüm sivil toplum kuruluşları, değerli ekip arkadaşlarım ve meclis üyelerim ile birlikte Ereğli halkı yapıyor. Bu başarı Ereğli halkınındır. Bu başarı eliyle bana ait değildir.  Ben sadece liderlik ve önderlik yapıyorum, sevk ve idare ediyorum" dedi.

PKK'NIN BOMBA ATACAĞIZ TEHDİDİNE RAĞMEN BİZ FESTİVALİMİZİ YİNE DE YAPTIK... SAHNENİN ALTINDA BOMBA İMHA UZMANI BEKLEDİ

Festival için tüm güvenlik ve asayiş önlemleri alındı mı, denetimler yapıldı mı sorusuna da cevap veren Ereğli Belediye Başkan Halil Posbıyık, "Ereğli medeni bir kenttir. 25 seneden beri Ereğli'de düzenli olarak festivaller yapılıyor.  Ereğli'de artık bir Festival kültürü var burada ancak ne olur, küçük çaplı basit adli olaylar meydana gelebilir. Ama 25 seneden beri PKK'nın bile bomba atacağım diye bize ihtarda bulunduğu ve Milli İstihbarat Teşkilatının devreye girdiği dönemde bile Ereğli diye bir şey olmadı. Ben sahnenin altında bomba uzmanlarının beklediğini çok iyi hatırlıyorum. Hülya Avşar terör örgütler tarafından ölüm tehditleri alıyordu ve Hülya Avşar'ı sahneye çıkardık ve her hangi bir şey olmadı. Dolayısıyla Ereğli'de belli bir kültür var ve medenidir. Büyük bir olay olacağını da zannetmiyorum be zaten varsa da Kaymakamlık, Valilik Emniyet tedbirlerini alıyorlardır diye düşünüyoruz." dedi.

(Haber-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi