29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin 96’ncı yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi şehrimizde de düzenlenen törenler ile coşku içinde kutlandı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çufalı, Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle ilimizde düzenlenen resmi kutlamalara katıldı. Rektörümüz ilk olarak 28 Ekim Pazartesi günü Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunma Törenine katıldı. Valilik önünde düzenlenen törende Vali Erdoğan Bektaş ve il protokolü, askeri ve mülki erkân ile bazı kurum ve kuruluş temsilcileri de hazır bulundu. Rektör Prof. Dr. Çufalı, çelenk sunma töreninin hemen ardından Valilik binası girişinde açılan ‘Dünden Bugüne 29 Ekim’ temalı fotoğraf sergisini il protokolü ile beraber gezdi. 

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında aynı gün ‘doğa yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşe, Vali Bektaş’ın yanı sıra Rektör Çufalı, il Protokolü, vatandaşlar ve üniversitemiz öğrencileri iştirak etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, 29 Ekim Salı günü  kent meydanında düzenlenen resmi geçit töreni ile devam etti.  Vali Erdoğan Bektaş,  il Protokolü ve Rektör Çufalı'nın yerlerini aldığı, 96’ncı yıl coşkusunun tüm heyecanıyla yaşandığı etkinliklere vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Haber Merkezi