Türkiye ve Almanya arasında imzalanan İşgücü Anlaşmasının 60.Yılı kapsamında Almanya Essen'de bulunan Ruhr Müzesi tarafından Zonguldak'ta düzenlenen "Biz buralıyız" isimli serginin ardından Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim görevlilerinden oluşan Akademik Orkestrası tarafından Konser düzenlendi.

Zonguldak Kent Konseyi İyi Yaşam İçin Farkındalık Çalışma Grubu ve Zonguldak Kömür Jeoparkı'nın öncülük ettiği Zonguldak Kültür Günleri devam ediyor.

Tarihi Şarjömen Rapid İskelesi önünde düzenlenen  konseri; Vali Mustafa Tutulmaz ve eşi Fatma Tutulmaz, Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve eşi Reyhan Uçar, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, AK Parti Zonguldak eski Milletvekili Fazlı Erdoğan, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Vali Yardımcısı Mehmet Türk ve Yıldırım Uçar,  Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsmail Hakkı Özölçer ve çok sayıda davetli izledi.

Konserde; Soprano Doç. Dr. Öğretim Üyesi Melike Bolat, Soprano Öğretim Üyesi Dilek Yüksel, Tenor Dr. Öğretim Üyesi Cemalettin Baydağ, Piyano Doç. Dr. İlker Kömürcü, Gitar Dr. Öğretim Üyesi Semih Birel, Keman Araştırma Görevlisi Dr. İlkay Göksel, Flüt Öğretim Görevlisi Dr. Öğretim Görevlisi Dr. Hacer Mohan Kömürcü yer aldı.

Konserde Akademik Orkestra tarafından sevilen Tango ve Vals eserleri seslendirildi. Konseri izleyenler alkışlarla destek oldu.

Ayrıca sürpriz olarak sahneye çağrılan Essen Belediyesi Gençlik, Eğitim ve Kültür Bölümü Yöneticisi Muchtar Al Gbussin, piyano resitali sundu.

Konser sonrasında ise Kent Konseyi Başkanı Ferdi Kesikoğlu ve Kömür Jeoparkı Müdürü Gülsüm Yılmaz tarafından Koro üyelerine çiçek takdim edildi, teşekkür edildi.

Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ve milletvekilleri koro üyelerini tek tek kutladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan,"Muhteşem bir gece, mekan muhteşem, ambiyans muhteşem, gerçekten öğretim görevlerimizi tebrik ediyorum. Unutulmaz bir akşam oldu. Zonguldak'ımız her zaman olduğu gibi en iyisini hak ediyor bu tip mekanlarda bu tip konserlerimiz artarak devam edecek" dedi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer de, " Söyleyecek bir şey yok. Türk ve Alman dostluğu için elimizden gelen ne varsa onu yapmaya çalıştık. Asıl alkışı hak eden öğretim görevlerimizdir. Sağ olsun hiçbir zaman konservatuarımız bizi yalnız bırakmıyor kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Almanya-Essen Başkonsolosu Sezai Tolga Şimşir'de, " Ben ülkemizin Esen başkonsolosu olarak burada bulunmaktan ve bu programa dahil olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. 1961 yılında imzalanan ve Göç Anlaşması olarak nitelendirilen iki ülke arasındaki işgücü anlaşmasının 60.yılı olması ve etkinlikleri devam ediyor olması ve Türkiye'de de sürdürüyor olması memnuniyet verici. Tabii ki Essen Kenti için Türk toplumunun demografik yapısı itibariyle Zonguldak'ın Almanya’daki İzdüşümü diyebiliriz. Oradaki insanımızın çok büyük bir bölümü Zonguldaklı. Ve bugün burada çok güzel bir konser oldu. Valiliğimizin ve Rektörlüğümüzün himayesinde çok yetenekli genç arkadaşlar Essen Belediyesi Kültür Sanat işleri Belediye Başkan yardımcısının da katıldığı çok güzel bir program icra ettiler. Tabii bu kadar güzel bir şehrin Bu kadar yetenekli insanlarının böyle başarılı performansını görmek hepimizi çok mutlu etti ve bu tür etkinliklerin devamını diliyoruz. Biz de başkonsolosluklar büyükelçilikler ve İçişleri bakanlığımızın yurt dışı teşkilatı olarak tüm bu faaliyetlerimizi elimizden geldiği kadar imkanlarımız ölçüsünde desteklemekten memnuniyet duyacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımız tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi