2022-2023 futbol sezonunda 1. Amatör Küme'de yer alan ve önce Çaycuma Gençlerbirliğispor Kulübü olarak bilinen Elcab Kablo Zonguldak Gençlerbirliğispor takımı, Süper Amatör Lig'e şampiyon olarak yükselmişti.

Ancak 2023-2024 futbol sezonu öncesinde, Süper Amatör Lig'e çıkan takımın başkanı olan Nejdet Tıskaoğlu takımdan çekildiğini dile getirdi. 

Bu gelişmenin ardından kulüp ismini tekrar Çaycuma Gençlerbirliğispor olarak değiştirerek devam ettireceğini duyurdu.
İş insanı Nejdet Tıskaoğlu yaptığı açıklamada, “Geçen sezon Gökhan  Akırşan Erkan Güneri, Bahadır Demirbaş ve Sertan Adıyaman hocalarımızın kurmuş oldukları Çaycuma Gençlerbirliği Spor Kulübünü değerli hocalarımızın bize sunmuş oldukları proje kapmasında destek vermek, Zonguldak Spor Camiasına ve Türkiye futboluna katkı sağlamak amacı ile anlaşma yapılmıştı. Hedefimiz küçük büyük bütün futbol severlere ilham olmak A Takımını bir üst lige taşıyarak bölgemiz de gurur kaynağını yaşatmaktı. Mücadele ve emeklerimiz ile kulübümüzün A Takımını şampiyonluk duygusunu yaşararak Bir üst lige Süper Amatör ligene çıkmaya hak kazanmıştık. 
Bu seneki hedefimiz de şampiyonluktu fakat yaklaşık 30 günlük süreç içerisinde yapmış olduğumuz transfer çalışmaların süper Amatör liginde da çok ciddi bütçeler talep edildi. Bu  yüksek talepler doğrultusunda bizlerde kulübü tekrar anlaşmalı şekilde almış olduğumuz gibi isim değişikliğine giderek eski ismi ile devrettik. Temennim şudur ki bu sezon da genç sporcu kardeşlerimiz emekleri be mücadelesi ile iyi yerellere gelecektir. Emeği geçen bütün teknik heyete taraftalar grubuna teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz