Zonguldak Kent merkezinde 5 cami ve 3 Mahalle Kur'an kursunda yaz dönemi Kur'an Kursunda eğitim görmekte olan minik öğrenciler Zonguldak İl Müftülüğü tarafından Uzun Mehmet Camii'nde düzenlenen etkinlikler bir araya geldi. Yüzlerce Kur'an kursu öğrencisi Uzun Mehmet caminin tanıdılar, İl Müftü Vekili Tahir Erçin, çocuklara camiyi tanıttı cami hakkında bilgi verdi. Minik çocuklar minbere kürsüye çıkarak tanıdılar gamet okudular vaaz verdiler. Müftülük tarafından yaz dönemi Kur'an kursu öğrencilerine kahvaltıya ikram edildi, kahvaltı sonrasında hep birlikte dualar edildi. Zonguldak il müftü vekili Tahir Erçin yaptığı açıklamada Her hafta bu etkinliği tekrarlayacaklarını ifade ederek şunları söyledi;
"Bugün çocukları camide misafir etmek çok güzel. Merkez camilerimizde ve mahallelerimizde Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerimize bugün yazımda kardeşlik var projesi kapsamında onları camiyle buluşturmak istedik. İlimizin en güzide mekanı, Uzun Mehmet Camimizde bunu yapmayı arzu ettik.  Görevlilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize bugün Uzun Mehmet Camii'nde bir araya getirdiler. 3 Temmuz'da Başlayan kuran kurslarımız hem merkeze hem mahallelerimize ve köylerimizde gerçekten büyük bir coşkuyla devam ediyor. Bugün de biz bu etkinliği saat ondan akşam yediye kadar camimizde birçok etkinliği bir araya getirmek suretiyle planladık. Kahvaltımızı yaptık, öğrencilerimizle birlikte, bahçemizde. Şimdi onlara yaz Kuran kurslarıyla alakalı Etkinlikler gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda arkadaşlarımız hazırlıklarını yaptılar. 15 Temmuz sinevizyonumuz var. 15 Temmuz ile alakalı orada devletimize, milletimize yapılan bu hain darbe girişimiyle alakalı gençlerimizi, çocuklarımızı bilgilendireceğiz. Bununla alakalı yine hikayelerle 40 hadis var. Diyanet İşleri Başkan hazırlamış olduğu, onun hazırlığını da yaptık. Doğruluk hakkında, temizlik hakkında, yalan konuşmama hakkında kısa hadislerimiz var.
Hikayelerle 40 hadis kitapçığından derlenen onlarla alakalı sunumlarımız olacak. Hep beraber öğle namazını kılacağız. Öğle namazından sonra Zonguldak Belediyemize çok teşekkür ediyorum otobüslerini bizlere tahsis ettiler. İlimizin tarihi, kültürel mekanlarını ziyaret gerçekleştireceğiz. Burası maden şehri, maden müzemizi ziyaret etmemiz gerekiyor idi. Çocuklarımıza orayı göstermemiz gerekiyor. Yerin altında metrelerce yerin altında çalışıp da ekmek parasını kazanmaya çalışanlar var. Onların o zor şartlarda çalışma o orta görmeleri gerekiyordu. Onun için ben İl Kültür Müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Bugün Maden Müzesi'ni bizlere gezdirecekler. Maden ocağını gezdirecekler. Çocuklar o ortamı görecek inşallah. Onun dışında ilimizin en değerli turizme açılan mekanlarından birisi Gökgöl Mağarası.  İl özel idaremize de teşekkür ediyorum. Orayı bizim için bugün öğrencilerimize açtılar. Öğrencilerimiz Gökgöl Mağarası'nda ziyaret edecekler. Ondan sonra inşallah camimize tekrar geleceğiz. Gençlik Spor İl Müdürü'müze çok teşekkür ediyorum. O merkezin her yerde etkinliğiyle bugün Uzun Mehmet Camimizin bahçesinde gençlerimize çocuklarımıza, gençlerimize, etkinlik gerçekleştirecekler. Onun dışında çocuklarımız o sabah kahvaltısı, öğle yemeği, çiğ köfte, dondurma ikramı yapan değerli cemaatimize, hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Bütün bu güzellikleri bugün bu camimizde yaşayacağız. İnşallah bunlar devam edecek. Bugün yüz yirmi gencimizi buraya misafir ettik. Bu her hafta farklı Kur'an kurslarımıza devam eden öğrencilerimizi bir araya getirmek suretiyle gerçekleşecek. Ben her şeyden önce bu 3 Temmuz'da başlayan ve 11 Ağustos'ta sona erecek olan yaz Kuran kurslarımıza ilgi alaka gösteren değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Yavrularını camiye gönderdiler. Onların Kuranı Kerim öğrenmesi peygamber Efendimizin hayatını öğrenmesi bunun ötesinde değerlerle alakalı eğitimler de veriyoruz. Kültürel etkinlikler yapıyoruz. Bu bir aylık süre zarfında en iyi değerlendirmeleri için Zonguldak Müftülüğü olarak elimizden geleni yapıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın bizlere sunmuş olduğu mevzuat çerçevesinde yaz Kuran kurslarımızda bütün personellerimizle beraber olduk. Çocuklarımız iyi bir vakit geçirmeleri için. İnşallah bugünkü programın da ben hayırlı olmasını öğrencilerimizin en iyi şekilde camimizden istifade etmelerini temenni ediyorum."

(Haber - Ercan Demir)