Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, Yeni Adım'a yaptığı açıklamada, Zonguldak'a sahte altın giremeyeceğini ve bu şehirde sahte altın satışının mümkün olmadığını belirterek, " Gerek dernek, gerek dernek üyesi  kuyumcu esnaflarımız olmak üzere sahte altın konusunda azami dikkat ve  titizlik gösterilmekte olup, bu şehirde sahte altın alınması veya satılması mümkün değildir. Bu şehre sahte altın giremez" şeklinde konuştu.

 Zonguldak Kuyumcular Derneği ve kuyumcu esnafının WhatsApp grupları vasıtası ile sürekli bilgi paylaşımı içinde olduklarını belirten Zonguldak Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, "  Bu şekilde yurt genelinde oluşturduğumuz iletişim ve bilgi paylaşımı sayesinde bir sahte altın çetesinin çökertilmesine vesile olduk.

Sahte altın satışı yapıldığına ilişkin bilgi bize ulaştığında, durumu İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri Aktaş'a bildirdim. Emniyet Müdürümüz anında gereğinin yapılmasını sağladı. Aynı çetenin bazı elemanlarının da Karadeniz Bölgemizde bir başka ilimizde aynı şekilde sahte altın satışı yapmak istediği bilgisi ulaştığında Sayın Emniyet Müdürümüz birkaç dakika içinde o ilimizin Emniyet Müdürlüğüne ulaşıp çetenin diğer elamanlarının da yakalanıp adalete teslim edilmesini sağladı. Böylece, ülke genelinde faaliyet gösteren organize suç örgütü çökertilmiş oldu." dedi.

Zonguldak'ta bulunan bütün kuyumcu esnafının il dışından getirilip satışı yapılan altınları mutlaka testten geçirip, tam güvenli oldukları tespit edildikten sonra satın aldığını ifade eden ve altın almak isteyen, altına yatırım yapmak veya düğün ve benzeri etkinliklerde kullanmak isteyen vatandaşlarımızın gönül rahatlığı içinde Zonguldaklı kuyumculardan alış veriş yapabileceğini vurgulayan Çetin Çelik, " Gerek gurbetten izine gelen, gerek il dışından gelen veya ilimizde yaşayan insanlarımız şehrimizdeki istisnasız bütün kuyumcu esnafımızdan tam güvenle altın alabilir. Bu konuda hiçbir tereddüt yoktur. Bizim için, tüm kuyumcu esnaflarımız için müşterilerimizin güven duygusu ve müşteri memnuniyeti yapacağımız ticaretten çok daha önemli ve değerlidir. Bütün üyelerimiz bu anlayış ve sorumluluk duygusu içinde hareket etmektedir. Tekrar ediyorum, bu şehre sahte altın giremez. Mesleğimize gölge düşürmek isteyen sahte altın çetelerine karşı son derece dikkatli ve titiz davranıyoruz, onlarla büyük bir mücadele içindeyiz.

Bu vesile ile bir kez daha, yaptıkları operasyonlarla bu sahtecileri yakalayıp, çeteleri çökerten ve şüphelilerinin adalete teslim edilmesini sağlayan İl Emniyet Müdürümüz Sayın Fahri Aktaş'ın şahsında tüm polis teşkilatımıza mesleğimiz ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Oğulcan Öz