Zonguldak İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının lokanta-kantin işletmelerinde denetimler gerçekleştirildi. 

Denetimlerle ilgili yapılan açıklamada, denetimlerin nöbetçi memur tarafından günlük olarak, Yurt Müdürlüğü tarafından rutin aralıklarla, İl Müdürlüğü tarafından da düzenli olarak denetlenmeler yapıldığı belirtildi. Tertip, düzen, temizlik ve hijyen açısından dikkat ve özenle çalışmalar yapan İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü, bu denetimlerde öğrencilerin de yer aldığını ve yemek menülerinin, öğrencilerin de fikirleri doğrultusunda aylık menüler hazırlandığını ifade etti. 

İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Müdürlüğümüze bağlı yurt müdürlüklerinde bulunan lokanta-kantin işletmeleri nöbetçi memur tarafından günlük olarak, Yurt Müdürlüğü Denetleme Komisyonu tarafından rutin aralıklarla ve il Müdürlüğü Denetleme Komisyonu tarafından da düzenli olarak denetlenmekte ve denetlemeler esnasında yurtlarımızda barınan öğrencilerimizde lokanta-kantin denetimlerine katılarak yemekhane bölümlerinin tertip, düzen, temizlik ve hijyen açısından hassasiyetle denetlendiğini görebilmekte ve isteyen her öğrencimiz günlük olarak nöbetçi memur ile yapılan bu denetimlere katılabilmektedir. Ayrıca İl Beslenme Komisyonuna öğrencilerimiz de dahil edilerek fikirleri doğrultusunda aylık menüler hazırlanmaktadır."

Kaynak: Haber Merkezi