Memur Sen İl Başkanı Kamuran Aşkar açıklanan,  2023 Mart ayı enflasyon oranını değerlendirdi.

Oluşan tabloda maaş kaybının artacağını göstermekte olduğunu ifade eden memursen İl Başkanı Kamuran Aşkar seyyanen iyileşme yapılması gerektiğini belirtecek şunları kaydetti:

"2023 Mart ayı enflasyon oranı %2,29 açıklandı. Ocak-Mart 3 aylık enflasyon %12,52 ve enflasyon farkı %4,19 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki 3 aylık süreçte oluşacak enflasyon, enflasyon farkına eklenecek.
Oluşan tablo; maaş/ücretlerin eridiğini,kayıpların artacağını,kayıpların telafisi için iyileştirme yapılması gerektiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, toplu sözleşme artışının üzerine verilecek iyileştirmenin refah payı olarak verilmesini bu yüzden ısrarla dile getirmiştik.

"EN İYİ ZAM FİYAT İSTİKRARIDIR"
Mevcut durum; “En iyi zam fiyat istikrarıdır” sözümüzü uygulama zemininde de tescillemiştir. Nominal fiyat artışlarıyla rakamsal büyüklüğün değil, reel artışlarla alım gücünün korunması gerekmektedir.
Ramazan ayında etin kilosunun 300 ₺ aştığı bir dönemde ,ekonomide yapılacak en önemli iş fiyat istikrarının sağlanmasıdır.Fiyat istikrarı olmazsa her şey boş.Halkın alım Güçü mutlaka korunmalı.

(Haber: Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi