Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir, madencileti ziyaret etti
Demir, Kıdem tazminatı  ve  fon  hakkımda  madenciyi  bilgilendirerek  "Geçmiş günlerde olduğu gibi ekmeğimize aşımıza kim göz koyarsa geçmiş de olduğu gibi yarın da dimdik ayakta dururuz bu konuda kimsenin endişesi olmasın" dedi. 
Başkan Tayfun Demir:  “Genel Maden İşçileri Sendikası’nın bir üyesi olarak sizlerin aynası olmuş ve bu yolda mücadele eden bir arkadaşınızım. Biz her zaman sizlerin ve sizlerin bizlerden istediklerinizin hizmetkârı olduk. Türkiye teslim olabilir! Ancak Genel Maden İşçileri Sendikası ve ben teslim olmam” dedi.
TÜRK-İŞ Konfederasyonu’nun da dile getirdiği Orta Vadeli Programın (OVP) Fiyat İstikrarı ve Finansal İstikrar bölümünde öncelikli reform alanı olarak düzenlenmek istenen İkinci Basamak Emeklilik Sistemi’nin yani kıdem tazminatlarının fona aktarılmasının başta maden işçileri olmak üzere işçi sınıfında endişe yarattığını belirterek maden işçilerine bilgilendirmede bulundu.
GMİS Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ve beraberindeki GMİS Üzülmez Şube Başkanları ile iş yeri temsilcileri; Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesinde çalışan maden işçilerine bilgilendirmede bulundu. “Biz maden işçileri normal çalışan vatandaşlarımızdan 10-15 yıl daha az yaşıyoruz. Durum bu iken tazminat konusunda en ufak bir geri adım atmayacaklarını belirtiler.
GMİS  var oldukça kimse kendini sahipsiz zannetmesin bu memleket geçmişten bugüne kadar ne  bedeller ödedik gerekirse ödemeye de devam ederiz. Sizler yeter ki sendikanıza güveniniz en son olarak asla teslim olmayacaklarını belirtti.
İşe giren maden işçisi arkadaşlara hayırlı işlet temennisinde bulunan Tayfun Demir “Kapımız  kapınızdır ne zaman isterseniz evinize gelir gibi gelebilirsiniz sizler var oldukça bizler de sizler için var olacağız”dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ