Maden şehitleri çocuklarının kamu kuruluşlarında istihdamını içeren yasadan yararlanma konusunda tarih sınırlamasının kaldırılması ile birlikte şehit maden çocukları kamuda istihdam olmak için başvuruda bulundular.

3 Mart 1992 yılında Kozlu'da grizu  faciasında vefat eden madenci  Ramazan Mumcu'nun kızı Gülyüz Mumcu (39),   7 Mart1983  Armutçuk Grizu faciasında vefat eden Mehmet Ünxer'in kızı Meryem Ünver(46) ile 10 Kasım 1983 Karadon iş kazasında vefat eden Mürsel Cengiz'in kızı Meral Cengiz Karaboğa'da (42) kamuda İstanbul olmak için başvuru yapılar

Şehit madenci çocukları; Gülyüz Mumcu (39), Meryem Ünver(46) ve Meral Cengiz Karaboğa (42), işe yerleştirilecek olunmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ettiler.


"ARTIK ÇOK ŞÜKÜR BENDE BİR İŞ SAHİBİ OLACAĞIM"

3 Mart 1992 yılında Kozlu'da gridi faciasında vefat eden madenci Ramazan Mumcu'nun kızı Gülyüz Mumcu (39),  "Daha önce çıkan yasada tarih sınırlaması vardı ve biz bu yasadan yararlanamamıştık. Dolayısıyla tarih sınırlaması ortadan kalktı ve devletimiz bize hak tanıdı. Ve bu haktan yararlanacağız biz de iş sahibi olacağız. Babam öleli 31 sene geçti. Ayrıca benim 3 kardeşim daha var onların zaten işleri vardı. Artık çok şükür benim de bir işim olacak. Öncelikle Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, daha sonra bize her zaman destek veren maden şehitliği aileleri derneği başkanı Çetin Yiğit'e ve Dernek yöneticilerine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


"BABAMIN ÖLDÜĞÜ TARİHTE YAŞ SINIRLAMASI KALDIRILDI"

7 Mart1983  Armutçuk Grizu faciasında vefat eden madenci Mehmet Ünver'in kızı Meryem Ünver(46), "1983 armutçuk maden şehidi çocuğuyum ve babam Mehmet Ünver. 40 yıldır bu yasanın çıkmasını bekliyorduk çok mutlu olduğumuz bir haber oldu bizim için. Babamızın öldüğü tarihte bu yasa sınırlaması kaldırıldı. Bizim için bir bu bizim için bir moral kaynağı oldu. Yasa sınlamasının kaldırılmasını bekliyorduk ama bu kadar çabuk olacağını tahmin etmiyorduk doğrusu. Başvurularınızı yaptık ve İnşallah komisyondan geçerek hakkımızı almayı bekliyoruz" İfadesini kullandı.


"BU YASANIN ÇIKMASINI ÇOK BEKLEDİK"

10 Kasım 1983 TTK Karadon'da iş kazasında vefat eden madenci Mürsel Cengiz'in kızı Meral Cengiz Karaboğa (42), "Babam 1983 maden şehidi. Şu an çok mutluyuz söyleyebilecek fazla bir şeyim yok. Bu yasanın çıkmasını çok bekledik şu anda 42 yaşındayım. Babam öldüğünde ben 2 yaşındaydım. Çok bekledik ve emelimize nihayet ulaştık. Sayın cumhurbaşkanımıza ve dernek başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Biz mücadelemizden vazgeçtik ama dernek başkanımız kesin vazgeçmedi ve bizi de motive etti ve sonunda emelimize ulaştık"dedi.

(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi