Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman…

Belediyenin son derece kıt mali olanaklarına rağmen, Eren Enerji ile diyalog halinde beldeye pek çok tesis ve altyapı hizmeti kazandırdı.

Yine, Eren Enerji ile diyalog halinde beldede işsizliği "sıfır" düzeyine indirdi.

Muslu'da bayramlarda ve özel günlerde düzenlenen binlerce kişinin katıldığı coşkulu etkinlikler unutulmadı.

Muslu halkının teveccühü ile seçim üstüne seçim kazandı, halkın içinden gelen, tevazu konusunda örnek, aynı zamanda cesur yürekli bir belediye başkanı…

Ne olduysa, 31 Mart yerel seçimlerinden önce oldu…

Kazanma olasılığı yüzde yüz olan bir seçimde aday olmayı düşünmeyen, hatta bir meclis üyesini kendisi yerine aday göstermek için istifa ettiren Sabahattin Adıyaman, CHP Genel Merkezi'nin ısrarlı talepleri karşısında yeniden aday oldu, bir kez daha seçim kazandı.

Ancak, Sabahattin Adıyaman "eski Sabahattin Adıyaman" değildi artık…

Seçimden kısa bir süre sonra telefonlarını hepten kapattı, toplumdan ve siyasetten uzaklaştı, ağır bir bezginlik içinde adeta "inzivaya" çekildi.

***

Hani, şu meşhur "Cerrahpaşa" türküsünde olduğu gibi "Herkesin bir derdi var, durur içerisinde" diyeceğiz ama, Muslu halkı da, siyaset dünyası da Sabahattin Adıyaman'ı böyle görmek istemiyor gerçekten…

Bir 19 Mayıs töreninde elinde Türk Bayrağı ile halkın önünde yürüyen, bir Anneler Günü etkinliğinde Muslu'daki bir mesire yerinde gözleri gülerek annelerin ellerinden öpen Sabahattin Adıyaman nerde, kimbilir neye küsüp toplumdan uzaklaşan Sabahattin Adıyaman nerde?..

Allah, sağlıklı uzun ömürler versin.

"Hasta" diyenler var, "morali bozuk" diyenler var, çeşitli rivayet üretenler var ama, Sabahattin Adıyaman gibi topluma mal olmuş, halkın teveccühünü kazanmış siyasetçilere darılmak, kızmak, küsmek, öfkelenmek ve dahi "çekip gitmek" bile, kendisine güvenip oy veren insanlara "haksızlık" olarak görülüyor.

Milletin adamı, milletin içinde olacak…

Kendi dertlerini unutup, halkının derdine yanacak.

Sabahattin Adıyaman'ın "soyadına" yakışan da bu olacaktır.

(Erhan ÇAKMAK)

Editör: Haber Merkezi