Yaz aylarının gelmesi ile birlikte  semaver ve mangal  satışlarında hereklilik yaşanıyor. Zonguldak Belediyesi karşısında faaliyet gösteren semaver ve  mangal satan bakırcı esnafında  hareketlilik başladı. Semaver ve mangal fiyatları 350 liradan başlayıp 15.000 liraya kadar çıkıyor.
Çelik semaverler 350'den başlıyor,1.500 liraya kadar çıkıyor. Bakır semaverler  ise 2500 liradan başlıyor 4.500 liraya kadar fiyatı çıkıyor. Mangal fiyatları ise 250 liradan 15.000 liraya kadar mangal var.
4. KUŞAK DEDE MESLEĞİNİ YAŞATMAYA ÇALIŞYOR

Zonguldak’ta 90 yıldır faaliyet gösteren dededen toruna kalan 4. kuşak iş yeri sahibi Orhan Kotiloğlu semaver ve mangal satışları ile ilgili şunları söyledi;” Fiyatlarımız  geçen yazdan bu yana aynı. Tüm ürünlerin fiyatları artmasına rağmen biz 6 aydır zam yapmadık. Semaver ve Mangala oldukça talep var.  Semaver fiyatları 350 liradan başlıyor. Büyüklüğüne göre fiyatı artıyor. Bakır ve Çelikten yapılan ürünlerin fiyatı  350 Liradan başlayıp, çeşit ve kalitesine göre yukarı doğru çıkıyor. Mangal fiyatları ise 250 Liradan başlayıp  12.500 Liraya kadar mangal var. Her bütçeye göre ürünlerimiz bulunmaktadır.Havaların ısınması ile birlikte mangal ve semaver sezon açılmıştır. 90 yıldır Zonguldak’ın mangal ve semaver ihtiyacını karşılıyoruz. Ben dördüncü kuşat olarak sürdürüyorum. Tüm halkımızı uygun fiyatlarla  alışveriş yapmaya bekliyoruz”

Kaynak: İHA