Zonguldak’ta pazarcı esnafları vatandaşlara marketleri değil pazarı tercih etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Zonguldak’ta cumartesi günleri kurulan halk pazarına yağan sağanak yağmura rağmen vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.  Pazarcı esnafı vatandaşın alım gücünün azaldığını ifade etti. Pazarcı esnafı Yılmaz Öztürk;
”Çarşamba günü çok güzeldi harika bir pazar oldu ama bugün şu saate kadar bir hareket yok. Yağmur yağıyor, öğleden sonra vatandaşın gelmesini bekliyoruz.” dedi. Diğer pazarcı esnafı ise;
 “Vatandaş gelmiyor alım gücü düştü. Yağmur yağıyor kimse gelmedi. Fiyatlar uygun ama vatandaşa pahalı geliyor, gücü olan alıyor olmayan bakıp gidiyor.” dedi.
Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş;
”Ben 71 yaşındayım. Benim döneminde de aynı kademeli hayat sistemi vardı. Bu sistem bugün de, yarında , gelecekte de olacak. Kademeli geçim sistemi bu dünyada var, bazı kesimlerde ekmek alamadım , süt alamadım vb. benim zamanımda da alınamıyordu. Çalıştık çabaladık bu hale geldik bir şeyler elde ettik. Bu sıkıntı bize has değil dünya genelinde böyle bir sıkıntı var.” dedi.
Paşa manavı sahibi ise;
”Vatandaşın alım gücü yok, fiyatlar normalin üzerinde seyrediyor. Fiyatlar bu saatten sonra düşmez. Pazarda ki yoğunluk hava şartlarına göre değişiyor. Vatandaşlar pazarı tercih etsinler. Fiyatlar ise vişne 35 lira, kiraz 35 lira, üzüm 35 lira, domates biraz yüksek 35 lira dedi.”

(Haber - Neriman Dengiz)