Memur-Sen Zonguldak il temsilcisinin düzenlediği söyleşiye katılan Memur -Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş, "Sendikacılık bu anlamda iyi işler yapmaktır, ortaya ürün koymaktır. Geceyi gündüze katıp çalışmaktır, tecrübedir. Toplum yararına imkanları, fırsatları zorlamak ve katkı sunmak için gayrettir." dedi.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliğinin, bu yıl ilki düzenlenen "Memur Sen Söyleşileri" nin konuğu, Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş oldu. 
Memur-Sen Genel Sekreteri Semih Durmuş sunumu boyunca çok önemli konulara değinerek şunları söyledi:

"Geçmişten günümüze baktığımızda pandemi, sendikacılığı olumsuz etkiledi ve zorlaştırdı. Sağlık Sen Genel Başkanlığı dönemimde, sendikacılığı 4 temel ayak üzerine oturtmaya çalıştık. 
1- Sağlık politikaları bilim kurulu, 
2- Sosyal politikalar, 
3- Eğitim politikaları, 
4- Mevzuat.
Sendikacılık bu anlamda iyi işler yapmaktır, ortaya ürün koymaktır. Geceyi gündüze katıp çalışmaktır, tecrübedir. Toplum yararına imkanları, fırsatları zorlamak ve katkı sunmak için gayrettir.
Sendikacılık, aileyi ihmal etmeden yapılmalıdır. Onların desteği ve varlıkları çok önemlidir. Sosyal çevremizin farkında olmaktır ve bu asla unutulmamalıdır.
Şehrimiz Zonguldak' ta, sendikacılık şehrin ruhuna işlemiş olarak görüyorum. İşci hakları, memur hakları bu şehrin kademelerinde görüyoruz.
Memur sendikacılığının ülkemizde fazla bir geçmişi yok. Dolayısıyla tecrübe aktarımını pek göremiyoruz. Bu nedenle kendimizi geliştirmeliyiz. Zaman ayırmak, planlı ve programlı olmak gerekmektedir. Küskünlük yoktur, darılma olmaz, bu bir bayrak yarışıdır. Teşkilat daima değerlidir.
Zamanın gereği olan sosyal medya kullanımı çok önemlidir ve sendikacılıkta da yeri oldukça büyüktür. Bu alan boş kalamaz. Gençlerin, her daim bu sendikacılık dinamiğinin içinde yer alması da ayrıca önemlidir."

Program Soru cevap şeklinde devam etti.
Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar'ın kapanış konuşmasıyla da program tamamlandı. Aşkar konuşmasında, eğitimlerin çok önemli olduğunu ve her ay, bu programların yapılacağını dile getirerek teşekürlerini sundu ve hediyelerini takdim etti.
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi