Tiyatro severler adeta gülme krizine girdi..

Zonguldak’ın İlk Şehir Tiyatrosu'ndan “  Memurin Faslı “ oyunu hafta sonunda Belediye Kültür Merkezi (BKM) salonunda sahnelenerek oyuncular oyun sonrasında  muhteşem performanslarından dolayı tiyatro severler tarafından ayakta alkışlandı.

BKM Salonunda iki perdelik oyunda Coşkun Irmak’ın yazdığı Fedai Madan’ın yönettiği ve Mustafa Okuyan, İbrahim Kaplan, Oktay Karaoğlu ve  Melek Şükran Kartal’ın sahne aldığı oyunda salonu tıklım tıklım dolduran Zonguldak’lı tiyatro severler adeta gülme krizine girdiler.

Coşkun Irmak’ın yazdığı oyunda “ Memurin Faslı “ oyun geleneksel orta oyun tiplerinden Pişekar vea Kavuklunun çevresinde sahneye aktarılırken, Öğretmen, Öğrenci, Amir, memur, Patron, İşçi hatta iki sevgili arasında düzene sitem eden memurun hayalle gerçek arasında yaşadıklarının aslında birbirine ne kadar zıt olduğunu mizahi bir dille anlatılıyor. Oyun sonrasında bir açıklama yapan Oyun Koordinatörü Abdullah Bakır ise, “  Bu oynadığımız oyunda emeği geçen yönetmen, oyuncularımıza ve teknik ekibimizin yanı sıra tüm emeği geçenlere buradan teşekkür etmek istiyorum. Zonguldaklı tiyatro severlerimize  bundan sonra da oynayacağımız oyunlarla karşılarında olacağız, Tek sıkıntımız Atatürk Kültür Merkezi (AKM) salonu depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile tüm programlar iptal edildi. BKM Kültür Merkezimin tadilatı bitene kadar Bülent Ecevit Üniversitesi sahnelerini kullanmak istiyoruz ve bu nedenle Sayın Rektörümüzden bu konuda destek ve yardım bekliyoruz"
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Haber Merkezi