Demokrat Parti Zonguldak İl Başkan Vekili ve Merkez İlçe Başkanı Menderes Uzun, Milletvekilliği genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini değerlendirdi.

Demokrat Parti Zonguldak İl Başkan Vekili ve Merkez İlçe Başkanı Menderes Uzun, Zonguldak'ta milletvekilliği seçimindeki başarısızlığın en baştaki sebebinin CHP'nin üçüncü sıra listesinden dışarıdan başka bir ismin olması olduğunu söyledi.

Zonguldak Milletvekilliğinde üçüncü sıra adayının bölgeden olması gerektiğini ancak sıralamada büyük bir hata yapıldığını belirten Menderes Uzun şunları söyledi:

"Türkiye genelinde düşünürsen ve Zonguldak'la ilgili düşünürsen Zonguldak'la ilgili benim değerlendirmem Zonguldak milletvekilliğinde. Üçüncü sıra adaylarının yanlış olduğunu, dışarıdan adayların Zonguldak'a getirilmesinin yanlış olduğunu o gün de söyledim. Bugün de söylemekteyim. Bölgesel adaylar olmadığı sürece taşradaki milletvekili adayları Çaycuma'sıyla, Devrek'iyle, Gökçebey'iyle, Ereğli'siyle hata yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve diğer ittifak partilerinin adaylarının yanlış olmasıyla Zonguldak'ın milletvekili sayısı Cumhuriyet Halk Partisi'nde düşmüştür. Demokrat Parti olarak bizim genel merkeze saygı duyduğumuzu ve kendi amblemimiz haricinde seçimlere katıldığımız sürece bu olacağını da ben genel merkezimize de söyledim. Hala da söylemeye devam ediyorum. Kıratın olmadığı bir yerde her türlü ne olursa olsun gazaba uğruyoruz. Gazaba uğradığımız için ülkemiz bu felaketten çıkamamıştır. Yanlışların Türkiye genelinde bayağı Yapıldığını, adayların Cumhuriyet Halk Partisi'nin adaylarının yanlış yerlerde, yanlış sıralarda yapıldığını ben görmekteyim. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi kırk elli milletvekili, diğer partilere verdiği sürece Cumhuriyet Halk Parti milletvekilliği bekleyen yıllarca beklemiş olan kişilerin dışarıda kalmasıyla beraber bu seçimin zaten böyle olacağı belliydi. Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmiştir, ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Ama ileride bunun büyük bir hüsran olacağını, ekonominin şu anda tabana vurduğu bir dönemde yapacak bir şey yok. Ama ülkemiz çok büyük sıkıntılar çekecek ve çekeceğine de inanıyorum"

"MERKEZ SAĞ TOPARLANMADIĞI SÜRECE HİÇBİR PARTİNİN BAŞARILI OLMA ŞANSI YOKTUR"

Merkez sağın tek adresini Demokrat Parti olduğunu belirten Menderes Uzun, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bundan sonraki süreç Ben Demokrat Parti olarak söylüyorum, genel merkezime de aynı kelimeyi söyleyeceğim. Demokrat Parti'nin amblemi olmadan hiçbir siyasi partiyle birlik olduğu sürece bugünden itibaren siyasi hayatıma son veririm. Demokrat Parti'nin, kıratının resmi olmadan hiçbir partide Siyaset yapmayacağım. Yapmamaya da devam edeceğim. Merkez sağın adresi kırattır. Merkez sağ toparlanmadığı sürece hiçbir parti başarılı olma şansı yoktur. Sağda solda yalandan tabela takmanın bir gereği yok. Ne gerekiyorsa bütün merkez sağın Türkiye Cumhuriyeti'nin hudutları ilçeleri, beldeleri dahil olmak üzere merkez sağ toparlanacak. Demokrat Parti Bir ülkenin çimentosudur. Bu ülkenin geleceğidir. Ama ben yine de söylüyorum. Merkez sağın adresi Demokrat Parti'dir. Bir an önce bütün siyasi partiler Demokrat Parti ile beraber birlik ve beraberlik içinde gelecek belediye seçimlerine hazırlanmalıyız" ifadesini kullandı.

DEMOKRAT PARTİ'NİN ÜLKEMİZE KAZANDIRDIĞI ESERLERİNİ BUGÜN AK PARTİ SATA SATA 21 SENEDİR BİTİREMEDİ

Demokrat Parti'nin ülkemize kazandırdığı eserlerini bugün AK Parti'ni sata sata bitiremediğini belirten Demokrat Parti İl Başkan Vekili Menderes Uzun, şunları ifade etti:

"Demokrat Parti'nin ülkemize kazandırdığı eserlerini bugün AK Parti hükümeti sata sata 21 senedir bitiremedi. Ama her nedense geçmişi hep kötülemiştir. Filyos Projesi Ömer Barutçu'nun sayesinde bu ülkeye mal edilmiştir. Ancak AKP 21 yıldır çalışmamıştır. Ama ne hikmetse bugün seçimleri almak için Filyos Projesini gündeme taşıyorlar 21 senedir bütün altyapısıyla her şeyiyle bir Filyos projesi 21 senede daha yeni 2022 başlamıştır. Nasıl çalışmışlar? Şeker fabrikaları gitmiş, çimento fabrikaları gitmiş. Demir çelik fabrikaları gitmiş. alüminyum fabrikaları gitmiş, Tüpraş'ı neredeyse şu anda Rusya'ya satacaklar ve bundan utanç duyuyorum"

Başkan Menderes Uzun, "Bu ülke bizimdir. Bizden sonra torunlarımıza, çocuklarımıza, ailelerimiz bu ülkede yaşayacak. Bu seçimde şu anda HÜDAPAR'ın AK Parti kontenjanından seçilen 4 milletvekilinin ben TBMM'de yemin etmeyeceğini düşünüyorum. Merhum Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan kadınlar üzerinde bir tehlike arz ediyor. Ben bunların söylemlerinden bile utanıyorum" diye konuştu

"KÖY OKULLARI YENİDEN AÇILMALIDIR"

Köy okullarını yeniden açılması gerektiğini belirten Demokrat Parti İl Başkan Vekili Menderes Uzun, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinden beri rahmetli Atatürk bu ülkeyi kurar. Bu ülke köylünün çimentosudur demiş. Köy okullarımız hala kapanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ve bunun önderliğini de ben kendim bizzat söyleyerek köy okullarının bir an önce açılması şart. Her köyde 4 tane cami var ama içinde cemaat yok. İmam var.  Köylerden okula gitmeye çalışan araçlar yolda her gün  kaza yapıyorlar. Çocuklarımız, torunlarımız vefat ediyor. Ama köy okulları hala kapalı. Bir an önce hangi siyasi parti olursa olsun bir öğrenci de olursa bütün köy okullarının bir an önce aşılarak köylümüzün köylere dönmesine öncülük yapmamız lazım. Yoksa Fatma diyor ki benim çocuğum çarşıda okuyor. Öbür kadın da diyor ki benimki de çarşıda okusun. Bir an önce köylü köyüne dönecek. Köylü şehrimizin, milletimizin, devletimizin efendisidir. Bu çiftçi köye dönüp köyde üretim yapmadığı sürece biz şehirde bir soğan bulamayacağız. Soğanın kilosu 17-20 lira, patatesin kilosu 15-20 lira. Niye olsun? Her evde bir ton, 2-3 çuval soğan ve patates çıkıyordu. Ama şu anda yok. Ekonomimiz sona ermiştir. Bir an önce bütün siyasi partiler toplanarak Türkiye Cumhuriyeti'nin ekonomisini kalkındırmak için ne gerekiyorsa yapsınlar"

"BİR AN ÖNCE PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİYİZ"

Bir an önce ülkemizin parlamenter sisteme dönmesi gerektiğini belirten Demokrat Parti İl Başkan Vekili Menderes Uzun şunları söyledi:

"Bundan sonraki sürece bu seçimin uzun süreceğine ben inanmıyorum. Bir an önce bu ülke Parlamenter sisteme dönecek. Milletvekilliği seçilen arkadaşlarımız arkadaşlarımız kanununu, kuralını çıkaracak. Anayasamızı gerekirse değiştirerek. Bu seçimin 5 yıl gitme şansını ben görmüyorum bu ülkede. Çünkü bu ülkenin ekonomisinin bunu taşıma şansı yoktur. Ben 45 yıldır siyaset yapıyorum. Çok cumhurbaşkanları gördüm. Atatürk'ten sonra gelen bütün Cumhurbaşkanlarını gördüm. Hepsi; halkıyla kucaklaşmış, bütün siyasi partileriyle kucaklaşmış, köşkte her siyasi partiyi karşılamış, saygı duyulmuştur ancak. Şu anda hiçbir siyasi parti Sayın Cumhurbaşkanımıza saygı duymuyor. Bir an önce bu dilden kurtulmanızı talep ediyorum^"

(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz