Demokrat Parti olarak istedikleri sonucu alalamadıklarını ifade eden il Başkanı Menderes Uzun, şunları söyledi:

“Ülkemizde yapılan mahalli idareler seçimlerine Demokrat Parti olarak belli bölgelerde katılmış bulunmaktayız. Fakat istediğimiz sonuçları alamadık. Ülkemizin enflasyonun yüksek olması emeklilerimizin mağdur şekilde olmasından nedeniyle ülkemizde yapılan mahalli idareler seçimlerini Cumhuriyet Halk Partisi kazandı
Zonguldak'ımızın belli bölgelerinde Ereğli’siyle, Alaplı’sıyla, Zonguldak merkeziyle, Çaycuma'sıyla belli seçim bölgelerini Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştır. Zonguldak'ımızı da Selim Alan’dan, Cumhuriyet Halk Partisi Tahsin Erdem aldı. Hayırlı olmasını Cenabı Allah'tan Demokrat Parti il Başkanı olarak temenni ediyorum. Seçimlerin Memleketimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Halkıımızın gelecek seçimlerde de AKP’ye ders vermesini temenni ediyorum. 

Bu seçimin kaderini emekliler ve küçük esnaf belirledi. Zonguldak’ta fevkani köprüsünün yıkılmasından dolayı esnaflar mağdur oldu. ayrıca merkez Çarşısı yıkılınca esnaflar da mağdur oldu.
Fevkani köprü altı esnafının bir kısmı yeni AVM’ye geçti ancak onunda geleceği belli değil.
10 bin lira alan bu emekliler ne yapacak? Ben emekli olduğumda 830 dolar para alıyordum. Şu anda 300 dolar bile alamıyorum Doğal gaz 31 Mart'a itibariyle doğal gazın ilk 25 kilovatı ücretsiz uygulaması kaldırıldı. Gelecek kış vatandaş ne yapacak? Bunun sonucu ne olacak? Kasaba manava gidiyorsun herşey ateş pahası.
 

Muhabir: Ercan Demir