GÜNCEL

MERKEZ SAĞDA YENİ BİR PARTİ KURACAĞIZ

İyi Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Meral Akşener ile görüşmek isterken darp edilen Serhat Yıldırım, merkez sağda yeni bir parti kuracaklarını söyledi.

Kendisi ile birlikte 4'ü Kadın 2 erkek olmak üzere toplam 6 kişilik komisyon olarak genel merkezde bekleme salonunda Meral Akşener ile görüşmek için bekledikleri sırada İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkan ile sohbet ettiklerini o esnada, iyi Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın içeri girerek 'atın bunları dışarı' dedikten sonra etrafındaki kişilerin kendilerine saldırarak darp ettiklerini ifade etti.

MİLLETVEKİLİ ÜMİT DİKBAYIR PARTİ'DEN İHRAÇ EDİLMELİ

Milletvekili Ümit Dikbayır'ın partiden ihraç edilmesini beklediklerini belirten Serhat Yıldırım olayı şu şekilde anlattı:

*İyi Parti Genel merkezinde başınıza talihsiz bir olay geldi. taban hareketi olarak genel merkezde genel başkan Meral Akşener genel ziyarete gittiğimizde saldırıya uğradık.

Şimdi biz iyi Parti'nin kurucuları olarak üyeleri olarak hatta hatta biliyorsunuz beni Parti'den ihraç ettiler Türkiye genelinde 150-200'e yakın arkadaşlarımızın toplanmasıyla  biz taban hareketinde genel merkezinde çay içmeye gidiyoruz sorunlarımızı anlatacağız dedim. Genel Başkanı görüşmek istiyoruz dedik.  Malum 30 Eylül saat 1'de buluşma saatini vererek Türkiye'nin en az 30-35 ilinden gelen arkadaşlarınız genel merkez önünde ki karşıdaki kafelerde toplandık. Genel Merkezi önünde neden toplanmadık, Çünkü sanki biz oraya gelip provoke edecek diye sivil ve resmi polisler zırhlı araçlar ve kapıda otuza kırka yakın takım elbiseli değişik yerlerden gelmiş kapıda bizi bekleyen bir insan grubu vardı. Biz bu yüzden şunu yaptık, orada partiye herhangi bir sıkıntı olmaması için kafedeki arkadaşlarla ayarladık 6 kişilik bir komisyon da genel merkezi'nin kapısına kadar geldik. Kapıda bizi Grup başkanvekili Lütfü Türkkan vekilimiz karşıladı ve içeri girerken çok ilginç bir şey oldu Koray beyin yanındaki Samet Keskin ve Ümit Dikbayır parmagını göstermek suretiyle işaretle hareket yapmaya başladı. Zaten girerken içeri kapıyı adım attığımızda Bir gördüm de zaten içeride 100'e yakın insan da ayrıca bekliyormuş. Tahmini söylüyorum, içeri girdik misafir bekleme yerinde köşede Aynı bu şekilde oturduk. Lütfi vekil yanımıza geldi gayet sıcak bir sohbet başlamış oldu bu sohbet sırasında bütün sorunlarımızı orada vekilimize anlatmaya başladık. 15 dakikaya yakın ben görüştüm. Sonra hanımefendilere konuşma hakkı verdim. Bu arada içeri giren Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır direkt oradaki solundaki herkese şöyle yaptı zıplayarak dedi ki atın bunları dışarı şeklinde bir ifade kullanarak bir anda ki oradaki insanların üzerimize saldırmasına sebebiyet verdi. Ben Ümit Dikbayır açıkçası iyi Parti den halde ihraç edilmesini talep ediyorum.

Bu vesileyle de yanımda oturan bir grup başkan vekilimiz Lütfü Bey Serhat bana sarıl dedi bir anda ben ona sarılarak yüzümü ve gövdemi korumaya çalıştım. Sonra fırsatını bularak oradan uzaklaştım.

Bizi  için provokatör diyorlar partili değil diyorlar Bizim partili olduğumuzu herkes biliyor. Ben eski merkez ilçe başkanıyım kurucu il yönetim kurulu üyesiyim. Belediye başkan adaylığım var. 

MERKEZ SAĞDA YENİ BİR PARTİ KURACAĞIZ

Serhat Yıldırım bundan sonra Merkez sağda yeni bir parti kurmak için çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

Yıldırım, meclis siyasi partilerin Umut vermediğini ve önümüzdeki bir,bir buçuk ay içerisinde Parti'nin şekilleneceğini ve Merkez sağda güçlü bir parti kuracaklarını ifade etti.

(HABER ERCAN DEMİR)