Türkiye Boks Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Gençler Kız-Erkek  Türkiye Boks Şampiyonası 24 Ocak 2 Şubat tarihleri arasında Mersin ilinde yapılacak. Zonguldak bu şampiyonada 2 kadın 6 erkek olmak üzere toplam 8 sporcu ile katılacak.
Şampiyonada Zonguldak'ı genç kızlarda Bilgesu Tiryaki ve Tuana Akbulut, Erkeklerde ise Emir Ayar, Emirhan Paskal, Fatih Bezir, Efe Şahan Sarsık ve Furkan Yılmaz temsil edecek.

 Hazırlıklarını  sürdürdüklerini belirten tecrübeli antrenör İshak Tirkayi, hedeflerinin madalya ile dönmek olduğunu  ifade ederek şunları söyledi "Mersin'de yapılacak olan Türkiye şampiyonasına 2 bayan 6 erkek olmak üzere 8 sporcu ile katılacağız.
Hazırlıklarımızı en iyi şekilde yapıyoruz.
Sporcularımız içinden en az 3 tanesinin madalya kazanacağını umuyoruz. Çünkü gelecek vaad eden sporcularımız çok iyi bir çalışma süreci geçirdiler. Altyapıda çok değerli sporcularımız yetişiyor. Gerekli imkanlar ve destek verilirse Türkiye Şampiyonu olan Birol Aygün gibi nice sporcular yetişecektir. Mersin'de Zonguldak'ı en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyoruz"
 

Kaynak: Ercan Aygün