CHP Zonguldak eski Kadın Kolları Başkanı Nazire Usta, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vereceğini ama milletvekili seçimlerinde ise CHP'ye oy vermeyeceğini, buna sebep olarak da "Merve Kır'ın hırsı" olduğunu ifade etti. 
Usta'nın paylaşımı şu şekilde;

"Neden Yıllarca emek verdiğin
CHP'ye oy vermeyeceksin diyenlere,

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak’ta en büyük gücü olan kadınları bir kadının hırsı uğruna kaybetti. 

Bizler hayatını sol ve sosyal demokrat inanışa bağlamış, bu çileli kentin emektar kadınlarıyız. 

Buradan itiraf ediyorum ki 2016 senesinde partinin genç yüzlere 
ihtiyacı var düşüncesi ile Merve Kır’ı Zonguldak Kadın Kolu Başkanlığına bizler getirdik. Aradan geçen bir sene sonunda makama geldikten sonra yerini hazmedemeyen Merve Kır, ilk bu partinin emekçi kadınlarına sırtını döndü. 

Siyasetin kurnazlıklarını hızlıca öğrenmiş olacak ki, 800’e yakın üyesi bulunan CHP Zonguldak Kadın Kolu Başkanlığının Kongresini 2017 senesinde hiç bir emekçi partili kadın üyelere haber vermeden 25 üye ile yapmıştır. 

Hatırlarsınız bu usulsüz seçim üzerine bizler adaletin yerini bulması için gerekli itirazlarımızı yaptık ancak dönemin Kadın Kolları Genel Başkanı Sayın 
Fatma Köse’yi bizlere karşı Merve Kır açıkça kullandı. 
O günlerde sonuç olarak itirazlarımıza Genel Merkez tarafından da karşılık gelmedi. 

O süreçte, uzun yıllardır siyasette tecrübe ve emeğimin aksine, Sayın Fatma Köse’nin özel yaşamı ile ilgili bende haddimi aşan sözler sarf ettim. 
Kendisine son görüşmemizde üzüntümü ve özürümü ilettim. 
Sayın Köse’de yaşananları üzerinden zaman geçince anlamış olacak ki o da benimle ve arkadaşlarımla yaşadıklarından üzüntüsünü telafi etmek istediğini dile getirdi. 

Siyasette güven en önemli unsurdur. Halka hizmet için bir araya gelen örgüt emekçileri önce kendi içlerinde dürüst ve ahlaklı davranmak zorundadırlar. 
Böyle olmalıdır ki siyasiler halka umut olabilsinler. 

Merve Kır, Zonguldak Cumhuriyet Halk Partisi örgütünde kadınlar arasında tıpkı batının bu coğrafya da uyguladığı gibi “böl parçala yönet “taktiği ile bizleri  parçalamış yüzlerce kadının gencin siyasete olan güvenini yok etmiştir. 

Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili birinci sıra adayı Deniz Yavuzyılmaz ile ilgili çıkan haberlerinde arkasında ki isim olduğu Zonguldak’ta hemen herkesin dilinde olan Kır’ın, Deniz Yavuzyılmaz ile aynı sıralamada nasıl çalışacağı ise hepimizin merak konusudur açıkçası.

Düşünebiliyor musunuz? Cumhuriyet tarihinin sol siyasette ilk kadın Belediye Meclis üyesi olarak görevimden bu yana, yol arkadaşlarımdan hiç kimse ile bu yeni nesil kurnaz, ilkesiz insanın yaptığı çirkinliği yaşamadım. 

Zonguldak’ta 2017 senesinde ben ve 16 arkadaşım onur kırıcı bir şekilde Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilişimiz sonrası toplu olarak istifa ettik. 
Bu onur kırıcı ayrılığın ilk sonuçlarını partimiz 2019 senesinde yerel seçimlerde yaşadılar. 

Bizler asla böyle olsun istemedik. 

Siyaset haset, fesat insanların işi değildir. Şahsi ikbali için kurnazlık yapanların yeri hiç değildir. 

Sayın Fatma Köse’yi o günlerde bize karşı kullanan bu şahıs, takip eden CHP Kadın Kolu Genel Başkanlık seçimlerinde Fatma Köse’yi alenen yarı yolda bırakmış, mevcut başkan Aylin Nazlıaka ile yoluna devam etmiştir. 

Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değişen Merve Kır ve benzerleri bütün Türkiye’de 2023 seçimlerini zora sokan, isimler olarak tarihe geçecektir. 

Yıllardır ne aradılar ne sordular... Eee şimdi bende onları  tanımıyorum.

Yineliyorum...Cumhurbaşkanı oyum Kılıçdaroğlu'na
Parti oyum Türkiye İşçi Partisi'ne"

Editör: Oğulcan Öz