Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, Zonguldak Valiliği himayelerinde, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu , UNESCO Genel Merkezi Yerbilimleri ve Jeoparklar Bölümü  iş birliği ile Zonguldak Dedeman Otel'de gerçekleşen " international Workshop on Geopark Management/ Jeopark Yönetimi Uluslararası Çalıştayı'na katılım sağladı.

Çalıştay; Vali Mustafa Tutulmaz Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan V. ve Zonguldak Kömür Jeoparkı Bilimsel Koordinatörü Prof. Dr. Nizamettin Kazancı’nın açılış konuşmalarıyla başladı.

UNESCO 'nun Doğa Bilimleri Sektöründe öne çıkan programlarından biri olan UNESCO Yerbilimleri programı kapsamında, küresel Jeoparklar konusunda farkındalığın artırılması, ülkemizde jeopark Yönetimi konusunda kapasite geliştirilmesinin sağlanması amacıyla çalıştayda, ülkemizden ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen uzmanların deneyim paylaşımı, sunumları, alan ve jeosit gezileri , yuvarlak masa tartışmaları ile UNESCO Jeoparkları tanıtımlarının yapılacağı çalıştay üç gün boyunca devam edecek.

(Haber: Seda Fidan)

Editör: Oğulcan Öz