Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, KANAL Z ekranlarında katıldığı Bugünden Yarına programında Zonguldak turizmiyle alakalı önemli mesajlar ve müjdeler verdi. Demir, 2024 yılının bahar ayında Zonguldak'a her Cuma günü 300 turist geleceğini ve Zonguldak'ta otel yatırımlarının artacağını açıkladı. 

Metin Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Zonguldak, önümüzdeki bahar aylarında yeni bir turizm aktivitesiyle tanışmış olacak. Her Cuma günü Ankara'dan çıkan 300 turist, Karabük'ü Çankırı'yı kaybettikten sonra Zonguldak'ı da ziyaret edecekler. Balığımızı yiyecekler, doğamızı gezecekler, bir sonraki turist kafilesine olumlu geri dönüşler yapabilecekler. 

Otelde konaklama kapasiteleri artırma gibi hazırlıklar var.Üzülmez Kültür Vadisi projesi devreye girdiğinde, Zonguldak'a gelen turistin konaklama günü şu an ortalama 1 buçuk gün... Bu 2 güne çıkacak. Gelen turist, 2 gece burada kalmaya başladığında, Zonguldak'ın özel sektörünün bu konuda sermayesi de var tecrübesi de var, çok hızlıca yeni bir otel yatırımları da yapılacaktır. "

Kaynak: Haber Merkezi