Otomobil sahipleri için lastik seçimi yapmak oldukça önemlidir. Sürüş kalitesini ve güvenliğini artırmak için doğru lastik seçimi yapmak gerekir. Doğru lastiklerle geçirilen sürüşler daha avantajlı olur. Mevsim tipine göre lastikleri değiştirmek lazım. Lastik değişikliği ülkemizde kanunlarca da belirtilmiş durumdadır. Mevsimine uygun lastik kullanmayanlar güvenlik problemlerinin yanı sıra cezai işlemlerle de karşı karşıya kalabilir. Bundan dolayı mevsim normalleri için geliştirilen lastiklerin araçlarda kullanılması oldukça önemlidir. Performans ve yakıt verimliliği noktasında da önemli bir işleve sahip olan lastikler çok amaçlı yapılarıyla dikkat çeker. Lastiklerin sunmuş olduğu avantajlar sayesinde daha keyifli bir deneyim elde etmek mümkün olur. Doğru lastik seçimi hem sürücü hem de yoldaki diğer araçlar için güvenliği artırır. Farklı hava koşullarda yüksek performans gösteren lastiklerle otomobiller kullanıldığında mevsim kaynaklı kazaların önüne geçmek mümkün olur. Farklı hava koşullarında yüksek performans gösteren lastikleri üç farklı şekilde değerlendirmek mümkündür. Kış lastiği, yaz lastiği ve dört mevsim lastik modelleriyle birlikte mevsimsel şartlar sürüş güvenliğini en az oranda etkiler. Mevsime uygun lastik seçimi yapılarak sürüş açısından daha keyifli bir deneyim elde edilir. Kış lastikleri soğuk hava koşullarında yüksek performans gösterirken yaz lastikleri ise yüksek sıcaklıklarda performansın korunmasına yardımcı olur.

Kış Lastikleri ve Soğuk Performansları

Kış lastikleri karlı ve buzlu yollarda etkili olma amacıyla geliştirilmiştir. Düşük sıcaklıklarda karşı karşıya kalınabilecek riskler göz önünde bulundurularak tasarlanan lastik modelleri standart lastiklere göre farklı testlerden geçerek deneyime sunulur. Özel olarak tasarlanan sırt desenleri karlı ve buzlu yollarda daha iyi bir sürüş güvenliği sağlar. Yola daha iyi bir şekilde tutunan kış lastikleri sayesinde kayma gibi problemlerin önüne geçmek mümkün olur. Diş desenleri ve sırt desenleriyle birlikte kış lastiklerinden maksimum performans alma imkanı tanınır. Daha iyi çekiş sağlayan tasarımsal detaylar fren mesafesinin kısalmasında da önemli bir rol oynar. Fren mesafesi kısaldığı için sürücü tepkilerine direkt olarak yanıt verilir. Kısa fren mesafesiyle birlikte beklenmedik durumlara karşı yüksek performans elde edilir. Optimum performans sunma amacıyla geliştirilen kış lastikleri sonbahar ve kış mevsimi koşullarında etkili olur. Lastik tamiri & bakımı gibi işlemler kış lastiklerinin ömrünü uzatabilir.

Yaz Lastikleri ve Sıcak Performansları

Yaz lastikleri sıcak hava koşullarında yüksek performans sunma amacıyla geliştirilir. Kuru zeminlerde ve yüksek sıcaklık değerlerinde karşı karşıya kalınabilecek problemler için tasarlanan yaz lastikleriyle birlikte sürüş güvenliği olumlu yönde etkilenir. Sıcaklığa dayanıklı bir yapıya sahip olan yaz lastikleri daha geniş yüzeyleriyle dikkat çeker. Geniş yüzey alanı sayesinde yaz lastiklerinden yüksek performans alınır. Düz bir yüzeye sahip olan yaz lastikleri direnci en aza indirerek optimum yol performansı sunar. Daha iyi bir hızlanmayı beraberinde getiren tasarımsal detaylar sayesinde sürüş konforu artar. Yüksek sıcaklıklarda daha iyi bir yol tutuşu sunan yaz lastikleri sayesinde direksiyon hakimiyeti olumlu yönde etkilenir. Direksiyon hakimiyeti manevra yapmayı kolaylaştırır. Daha iyi manevra yapabilmeyi mümkün kılan yaz lastikleriyle birlikte zorlu ve virajlı yollarda daha iyi ilerlemek mümkün olur. Touring yaz lastiği gibi seçenekler değerlendirilebilir.

Dört Mevsim Lastik Mevsim Performansları

All-season lastik olarak da bilinen dört mevsim lastikler hem kış hem de yaz mevsimi koşullarında yüksek performans sunar. Genel olarak iyi bir performans sunma amacıyla geliştirilen dört mevsim lastikler verimliliğin artmasında önemli bir rol oynar. Dört mevsim lastikler yoğun kış koşullarında ve yüksek sıcaklık değerlerindeki yaz aylarında daha az işlev gösterebilir. Bundan dolayı tam performans elde etmek için mevsime uygun lastiklerin seçilmesi gerekir. Lastikler akülü arabaların da performansını etkiler. Akülü arabalar çocukların sıklıkla tercih ettiği oyuncak türleri arasında yer alır. Doğru lastikle kullanılan akülü arabalar dört mevsim boyunca araba sürme deneyiminin elde edilmesine yardımcı olur. Akülü araba fiyatları ve akülü araba aksesuarlarıyla daha iyi bir süreç geçirmek mümkün.

Kaynak: Haber Merkezi