Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanlığı 14. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı.
Alaborine Restaurant’ta gerçekleşen Kongreye; MHP İzmir Milletvekili. Gele Sekreter Yardımcısı  Tamer Osmanağaoğlu, MHP MYK üyesi Murat Kotra, Türk Hukuk Endüstri Genel Başkan Yardımcısı Dilşah Ayça Erdoğan,
AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Parti 22 ve 23. Dönem Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, 
AK Parti Merkez ilçe Başkanı Hüseyin Yıldız, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, Türk Kızılayı Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı, Büyük Birlik Partisi  İl Başkanı Nihat Şen, Türkiye Kamu Sen il Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Türk Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Mithat Bülent Bağcı, TÜRKAV Zonguldak Şube Başkanı İbrahim Açıkgöz, MHP eski İl Başkanları Hamdi Ayan,  Varol Demirköse, MHP Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi ve MHP ilçe başkanları,  Zonguldak Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökmen Karali Dernek yöneticileri,Parti üyeleri ve delegeler katıldı.
Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın Okunması ile Başlayan kongrede  ilk olarak divan heyeti oluşturuldu.
Divan Başkanlığını  MHP Genel Sekreter Yardımcısı İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu,Divan Başkan Yardımcılığını  MYK Üyesi Murat Kotra, Divan Katipliğini ise Türk Hukuk Enstütüsü Genel Başkanı  Dilşat Ayça Erdoğan yaptığı kongrede söz alan  il Başkanı  Mustafa Öztürk şunları söyledi:
“Genel Başkanımız Sayın Doktor Devlet Bahçeli Bey’in talimatları ile göreve geldik. Özveri ile birbirimize kenetlenerek, ülkücü hareket adına bir şeyler yapmaya soyunduk ve akabinde Allah’ın izni ile bu görevi yerine getireceğimize inanıyoruz. Zonguldak’ta birlik beraberliği ve bütünlüğü sağlamaya çalıştık. Ülkemizde hazin bir deprem gelişti ve bu depremde ülkücü hareketin ne olduğunu tam anlamı ile gördük. Bütün teşkilatlarıma teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Kenetlenmek buydu, Allah adına çalışmak buydu. Birlik, beraberlik buydu. Bunu çok güzel bir şekilde gösterdik. Cumhur ittifakımızla beraber genel seçimlere çalıştık, Allah’ın izni ile alanımızın akı ile çıktığımızı düşünüyorum.  Devlet Bey’imizin emri ile teşkilatımızın bize talimatı ile bize verilen görevi en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz. 8 ilçe kongrelerimizi yaptık. Kardeşlik, dostluk, birlik beraberlik kazandı.” dedi.

Daha sonra  HYK Üyesi Murat Kotra bir konuşma yaparak  Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin mesajını iletti.
MHP Genel Sekreter yardımcısı  ve İzmir Milletvekili Taner Osmanağaoğlu ise Zonguldak’ta olmaktan onur duyduğunu ifade etti. Osmanağaoğlu,Kongrenin  hayırlı olması temennisinde bulunarak şunları söyledi:” 
“Böyle güzel bir günde emeğin, alın terinin en onurlu kazanıldığı memleket, Zonguldak’ta olmaktan onur duyuyorum. Emeğin ne demek olduğunu bilen, ekmeğin kutsallığını iliklerine kadar hisseden,  ekmek teknesinin kıymetini yaptığı fedakarlıklarla gösteren ama asla onuruna halel getirmeyen siz Zonguldaklı hemşerilerim hepinizi saygı ile selamlıyorum.Orhan Veli’nin dediği gibi; ‘Siyah akar Zonguldak’ın deresi, yüz karası değil, kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası’ diyor. Hiç şüphe yok ki;  kömürün karası ile istikbalin müreffeh Türkiye portresini çizen Zonguldaklı hemşerilerimin inancı Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülkülerine sıkı sıkıya bağlı olmasından da farklı değildir. Hiç şüphe yok ki; yerin metrelerce altında sabırla ve mücadele ile evlatlarının huzurlu Türkiye’sinin temellerini atan Zonguldaklı hemşerilerimin imanı milliyetçi, ülkücü hareketin zorluklar karşısında kuşatmalar karşısında gösterdiği azimden daha farklı değildir. Ne mutlu ki, tehdit hangi taraftan gelirse gelsin, kuşatma hangi taraftan yapılırsa yapılsın, oyun kim tarafından kurulursa kurulsun, oyunları bozan, kuşatmaları yaran, tehditleri bertaraf eden irade tıpkı Zonguldaklı hemşerilerimizin sabrı ve mücadele azmi gibi sapa sağlamdır ve ayaktadır. 
İşte 14 Mayıs seçimlerine giden süreçte liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye güven veren sağlam irade bu iradedir. İşte 28 Mayıs seçimlerine giden süreçte, Cumhur ittifakına güvence, duruş Anadolu ferasetinin belkemiğini oluşturan Zonguldaklı hemşerilerimizin dik duruşudur. Alaplı zillete geçit vermemiş. Çaycuma kirli ittifaka dur demiş. Devrek kendisine istikamet çizmeye çalışan ısrarla siyasetçilerine pirim vermemiş. Ereğli kifayetsiz siyasetçileri elinin tersi ile itmiş. Gökçebey Türklüğe sahip çıkmış. Kilimli siyasi genetiği bozulmuş politikacıları ret etmiş. Kozlu kendisine dayatılan ve kendisine yapancı bir geleceği kabul etmemiştir. Nihayetinde Zonguldak topyekün Cumhur ittifakının vücut bulduğu bir şehir olmuştur. Ne mutlu ki, 2024’ün Mart ayında gerçekleşecek seçimlere giderken de umutluyuz. Hiç şüphe yok ki, 2024’de bu toprakların insanı istikrar ve hizmet için uyumlu yönetim ve umutlu geleceğe emin adımlarla yürüme kararlılığını net bir şekilde gösterecektir. Hiç şüphe yok ki, Zonguldaklı hemşerilerim ayrılmadan, ayrışmadan yerelde iktidar, ülkede istikrar diyerek,  cümle âleme net bir cevap verecektir. 
Hiç şüphe yok ki, yeni Yüz yıl, lider Türkiye ve üreten belediyeyi Zonguldaklı hemşerilerimiz Mart 2024’de inşallah kavuşacaktır. Zonguldaklılar biliyor ki, Alaplı çayında hangi engel çıkarsa çıksın nasıl yolunu bulursa yavaş ve emin bir şekilde menziline varıyorsa milliyetçi, ülkücü harekette, Türk devleti de  ülkülerine eninde sonunda Allah’ın izni ile ulaşacaktır. Çünkü biz bir gül için bin dikene su vermekten geri durmadık, durmayacak, girilmedik gönül bırakmamak için sözleşmiş kadroların bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi’yiz”


ÖZTÜRK YENİDEN SEÇİLDİ
Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.Tek liste ile gidilen seçimlerde  toplam 298 oy kullanıldı. Mustafa Öztürk 261 oy alarak yeniden Başkanlığa seçilirken  37 oy boş çıktı.
Yönetim kurulu şu isimlerden oluştu.
Başkan: Mustafa Öztürk
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:  Serdar Yaralı, İlyas Altun, Kadir Kandemir, Uğur Yalçın, Abdullah Bekar, Şahin Elçi, Okan Resul Akça, Alihan Karali, İsmail Öztürk, Bayram Bozkurt, Mehmet Ali Güldaş, Murat Güngör, Ali Yıldırım, Erdal Şahin, Saruhan Çınar, Sebahat Altunkaya, Yavuz Sipahi,Yıldırım Ataman,Türkan Özdemir, Mustafa Uzun, Mevlüt Özdemir, Serhat Sözer, Kenan Dursunlar, Ece Selin Bacıoğlu
İL DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ:
Mehmet Bektaş, Ahmet Öztürk, Şeref Kalaycı, Mithat Mandacı, Zeki kalem, Mevlüt Öztürk, Hakan Ay
ÜST KURUL DERELERİ ASİL ÜYELERİ: Mustafa Öztürk, Çağatay İpekçi, Rahman Demirtürk, Erol Oktay, Mustafa Kaplan, Tanju Dökme, Vedat Savaş
Haber: Ercan Aygün

Editör: Oğulcan Öz