Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra'nın girişimleri ile Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve rödövans işletmecisi Alaattin Kurnaz, TBMM'nde MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül ile görüştü.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun, ithal kömüre yüksek teşvik verip, yerli ve milli kömürü yok sayan kararının düzeltilmesi konusunda görüş ve düşüncelerini MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül'e aktaran Metin Demir ve Alaattin Kurnaz görüşmenin son derece olumlu geçtiğini söyledi.

Görüşmede Zonguldaklı yerli kömür işletmecilerinin sorunları, EPDK kararının yerli ve milli kömüre olumsuz yansımaları ile derin madencilik yapılan Zonguldak taşkömürü işletmeleri ile yüzeysel üretim yapan linyit işletmelerinin birbirinden ayrılması gerektiği de ifade edildi.

Görüşmenin gerçekleşmesini sağlayan ve görüşmede hazır bulunan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi Murat Kotra konuyla ilgili olarak " Milliyetçi Hareket Partisi olarak Grup Başkan Vekilimiz Muhammed Levent Bülbül'ü, Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir ve iş insanı Alaattin Kurnaz ile ziyaret ettik. Madencilerin haklı taleplerini dile getirmelerine vesile olduk. Milliyetçi Hareket Partisi olarak yapılan bu haksızlıkların giderilmesi hususunda desteğimiz tamdır" şeklinde konuştu.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi