Milletvekili Bozkurt, Merkez, Ereğli, Devrek Çaycuma, Gökçebey, Kilimli ve Kozlu ilçelerinde toplam 38 köy ile Çatalağzı, Gelik ve Beycuma beldelerinde ise toplam 7 mahallede kadastro çalışması başlafığını açıkladı.
Milletvekili Saffet Bozkurt yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler ve daha önce duyurusunu yaptığımız; 73 adet birim 2335,41 hektarlık alanda 3402 sayılı Kadastro Kanunu’nun Ek-4. Maddesi kapsamında 2/B kullanım kadastro çalışmalarının başlatılabilmesi için Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından 30.11.2023 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen köylerimizde ihaleleri alan firmalar ile sözleşme ve yer teslimleri yapılmıştır. Hayırlı olsun.
Bu kapsamda;

EREĞLİ
Alacabük, Aşağıhocalar, Aşağıkayalıdere, Aydın, Dağlıca, Davutlar, Düzpelit, Elmacı, Esenköy, Güllük, Güneşli, Güneşli Hacıosmanlar, Güneşli Mer.(Çaylıoğlu), Hacıuslu, Hasbeyler, İskenderli, Külah, Ortaköy, Öğberler (Öğberler(kirencik)-Öğberler (Merkez)-Öğberler (Yeniköy), Ramazanlı, Sakallar, Saltuklu, Serintepe, Sütlüce, Şamlar, Tepeörenvakıf, Velidağ, Yazıören, Yenidoğancılar, Yukarıhocalar, 

MERKEZ
Beycuma/Yeni, Beycuma/Birlik, Beycuma/Merkez

KİLİMLİ 
Gelik/Ayiçi, Cumayanı, Doğancılar, Hacıoğlu, Kuzyaka, Çatalağzı

KOZLU
Saka

ÇAYCUMA
Yeşilyurt

GÖKÇEBEY
Örmeci, Gaziler

DEVREK
Akçasu 

ilçelerimizde yer alan köylerimizin 2/B kullanım kadastrosu çalışmaları ile alakalı ihaleyi alan Ekol Mühendislik Harita İnşaat Taahhüt Sanayi Nakliye İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi ile 09.01.2024 tarihinde sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır.

Kaynak: Ercan Demir