Milli Eğitim Bakanlığı tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan yeni kararlara göre sınavların kaldırıldığı bildirildi. Okullardaki yazılı sınavlar hakkında alınan bu karar oldukça ses getirecek. 

SORU HAZIRLAMA DETAYLARI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılacak ortak sınavların soruları ve cevap anahtarları hakkında da öğrenci ve velilerin araştırmaları devam ederken diğer detaylar da paylaşıldı. Bu noktada sorular ve cevap anahtarları ‘Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ tarafından hazırlanacağı belirtilerek ülke ve il geneli olarak yazılı sınavlar oluşturulacağı ve sınavların farklı soru türlerinden olacağı bildirildi.

Yani çoktan seçmeli test ile açık uçlu sorular hem ayrı ayrı hem de bir arada öğrencilerin karşısına çıkabileceği belirtilerek ilk aşamada ülke ve il geneli sınavların çoktan seçmeli test şeklinde olacağı okul sınavlarının yazılı ortak sınavların ise test olabileceği aktarıldı.
SINAV TARİHLERİ 
Yayımlanan karar kapsamında sınav tarihleri eğitim öğretim yılının başında ilan edileceği zorunlu sınav tarihlerinin değiştirilebileceği bu noktada birinci dönem birinci sınablarının Ekim ayının son haftası ve Kasım ayının ilk haftası olabileceği gibi birinci dönem ikinci sınabların Aralık ayının son haftası Ocak ayının ilk haftası olacağı bildirildi.

SINAVLAR KALDIRILDI 

Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda değerlendirme artık sınavla yapılmayacağı da alınan karar ile duyuruldu 
Okul öncesi ve ilkokul 1, 2, 3 ve 4’üncü sınıflarda değerlendirme artık sınavla yapılmayacağı da alınan karar ile duyuruldu ve okullarda sınav olmayacağı değerlendirme yapılacağı bildirildi.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Metin Özden