İl Genel Meclisi'nde Çaycuma ilçesinde mülkiyeti hazineye ait olan ancak Özel İdare tarafından kullanılan arsa, okul yapılmak kaydıyla İl Milli Eğitim'e devredildi.

Açılış ve Yoklamanın ardından İl Genel Meclisinin bir önceki birleşimine ait toplantı tutanak özetinin okunup oylandı ve gündem maddelerin görüşülmesine geçildi.
Mecliste; Mülkiyeti Maliye Hazinesine ait, İlimiz Çaycuma İlçesi Pehlivanlar Mahallesi Kavun Bostanı mevkiinde bulunan 771 ada, 10 parseldeki 3.302,29 m² yüzölçümlü taşınmazın; Eğitim ve Öğretim hizmetlerinde kullanılması ve her türlü sorumluluğun, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ait olmak üzere, söz konusu müdürlüğe tahsis edilmesi ile ilgili İmar ve Bayındırlık, İçişleri, Plan ve Bütçe ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları  raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Köy tüzel kişiliklerine aitken, ilimiz genelinde kurulan belediyelere devir olunan mezarlık, çeşme ve arsası, kargir depo, futbol sahası, köy meydanı vb. yerlerin; belediyeler kapandıktan sonra, İl Özel İdaresine tescilleri yapılan taşınmazların, tekrar belediyelerin kapanması ile sınırları yeniden oluşturulan köy tüzel kişiliklerine devirlerin yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe, İçişleri, Sanayi ve Ticaret, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları raporları görüşülerek oy bile kabul edildi.
Gelecek toplantının gün ve saatinin belirlenmesiyle toplantı sona erdi.
(Haber: Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz