Dün geceden geçerli olmak üzere motorine yapıan 1.07'lik zammın ardından otogaza da 2 lira zam gelmesi bekleniyor. Fiyatı 2 lira birden artacak olan oto gazın litresi 16 lirayı geçecek. 2 Ağustos Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere oto gazın litresinin 2 lira artması bekleniyor.
ZONGULDAK İÇİN RESMİ BİR FİYAT AÇIKLANMADI
Zammın ardından oto gazın fiyatı Zonguldak için henüz resmi bir fiyat açıklanmazken, İstanbul'da 16 lira 25 kuruşa, Ankara'da 16 lira 16 kuruşa, İzmir'de ise 15 lira 87 kuruşa çıkacak.
AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?
Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

(Haber Merkezi)

Editör: Oğulcan Öz