Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, ithal milletvekili adaylarına sıcak bakmadıklarını söyledi.

Milletvekili adaylarının esnaf köken olmalarını temenni ettiklerini belirten Muharrem Coşkun önemli açıklamalarda bulundu.

Coşkun esnafın Kredi ile ayakta kaldığını belirtti.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun ayrıca özel bankaların kredi kullandırmada esnaflara zorluk çıkarttığını ve beyaz bir sayfa açmaları gerektiğini de belirterek şunları söyledi:

"Son üç yıldan beri esnaf Pandemi ile uğraşıyor, deprem ve sellerle  uğraşıyor.
İnşallah bu doğal afetler son olur, seçim atmosferine girdik esnaf ve sanatkarların bir takım beklentiler var.
Kredilerle ilgili sıkıntılarımız var, bütün ülke 15 Mayıs’a endekslendi. Biz problem ve sıkıntılarımızı dile getirdik. Önümüzdeki dönemlerde aday arkadaşlar bizi ziyarete gelecek. Sıkıntılarımızı aday arkadaşlara anlatacağız.
İnşallah huzurlu bir seçim geçiririz, seçimden sonra sıkıntılarımızı ve problemlerimizi çözecek beklediğimiz yasal düzenlemeleri hayata geçirecek bir hükümet gelir.
Özellikle beklediğimiz yasal düzenleme var. Hükümetin bize söz verdiği Bağkur çalışanlarının 9000 yevmiye ile emekli olması, yanımızda çalışanların 7200 yevmiye ile emekli olabilmesi.
Eşitlik ilkesine aykırı olan bir düzenleme en yakın zamanda düzelteceklerini söylemişlerdi.
BağKur çalışanlarının da 7200 birimle emekli olmasını istiyoruz. 
Seçimden sonra Meclis’e vereceğimiz ilk teklif bu olacak.  Finansman, ulaşım konusunda destek isteyeceğiz. Halk bankası hariç kredilerin faizleri çok yüksek. Bu faizlerin aşağı çekilmesini talep edeceğiz. 
Sicil affı ile ilgili bir sıkıntımız var. Bankalar veritabanını düzenlemediği için sicil temiz çıkmıyor. 
Adaylar içerisinde esnaftan gelme arkadaşlarımız var. Bizim tercihimizde esnaftan gelme arkadaşlarımızın aday olması. Bürokrat kesiminin büyük şehirlerden aday gösterilmesini temenni ederiz.. 
Özellikle ithal milletvekili adaylarına sıcak bakmıyoruz”
(Haber-Ercan Demir)

Editör: Oğulcan Öz