MMOB Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, gazetecilerin seçimler, yatırımlar, adaylar ve gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı.


"HALKTAN YANA, EMEKTEN YANA POLİTİKALARI SAVUNUYORUZ"

Halktan yana, emekten yana politikaları savunduklarını belirten Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, "TMMOB’un seçimde ilgili bildirileri var ve Seçimle ilgili görüşlerimizi açıkladık. Biz halktan yana, emekten yana politikaları savunuyoruz. Doğadan yana, üreten, sanayileşen, kalkınan bir ülke ama hakça bölüşen insanların eşitce faydalanabildiği, yasaların ve adaletin eşit olduğu hukukun evrensel kurallar çerçevesinde uygulandığı bir ülke olmasını istiyoruz. Eğitim layık olsun, Zonguldak dahil bu görüşleri savunuyoruz." dedi.

"EKONOMİK SORUNLARIN ÇÖZÜLMEDİĞİ MÜDDETÇE MÜHENDİSLERİN MUTLU OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Ekonomik sorunların çözülmediği müddetçe mühendislerin mutlu olacağını düşünmediğini belirten Makine Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Birhan Şahin, "Ülkenin şu anda en büyük problemlerinden biri ekonomi. Her markete girdiğimizde, her alışveriş yaptığımızda ekonomik problemi görebiliyoruz. Bir gelirimize bakıyoruz bir de markette harcadığımız gidere bakıyoruz ne yazık ki hiç iyi bir konumda değiliz.Bu herkes için geçerli, mühendisler de yoksulluktan ve yoksunluktan üzerlerine düşen payı alıyorlar.  Biz meslek sorunlarını çözülmesini isteyen bir meslek örgütüyüz ama meslek ve meslektaş sorunlarını halk ve toplumun sorunlarından ayrı tutamayız.Bu sorunlar çözülmedikçe hiçbir mühendisin mutlu olacağını düşünmüyorum" ifadesini kullandı.

"HALK İÇİN TOPLUM İÇİN HAYIRLISI NEYSE O OLSUN İSTERİZ"

Cumhurbaşkanalğı ve milletvekilliği seçimlerini değerlendiren Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin, "Milletvekili aday adayları konusunda her parti iddialı. İki İttifak halinde seçime gidiliyor, Cumhurbaşkanlğı'nda da Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'yla beraber aşrıca iki bağımsız aday var. Adaylar iddialarını ortaya koyar, projelerini anlatırlar, yapabileceklerini anlatırlar. Halk için toplum için hayırlısı neyse o olsun deriz." dedi.

"BİZİM ÜLKEMİZDE ADAY ADAYLARI PROJE İLE OLMUYOR"

Milletvekili adapy adayları seçimin konusunda ise Birhan Şahin, "Bizim ülkemizde aday adayları proje ile olmuyor. Bir şekilde göze batmakla ilgilidir. Bir takım ilişkilerden gelir.Ya siyasi olarak ben oldum deyip aday olur ya da dernek ve sivil toplum kuruluşlarından doğru gelir aday olur.Ya da etnik kökenden gelip aday olur. Zonguldak‘ta oldukça yoğun bir aday adayı başvurusu var. Zonguldak beş milletvekili çıkarabiliyor. Hayırlısı olsun. Umarım ki bu yöreye faydası dokunacak  isimler milletvekili olur" ifadesini kullandı.

"SEÇİLECEK MİLLETVEKİLLERİNİN KONULARA HAKİM OLMASI GEREKİR"

Seçilecek milletvekillerinin Zonguldak'ın sorunlarına vakıf olması gerektiğine dikat çeken Makine Mühendisleri Odası Başkanı Birhan Şahin sözlerine şu şekilde devam etti:
"Zonguldak‘ta Filyos’uda içine katarsak enerji üssü bir şehir. Endüstri yatırımları yapılıyor, yatırımların artacağını düşünüyoruz. Seçilecek milletvekilinin bu konulara hakim olması gerekir. Bilgi, birikim sahibi olması gerekiyor. Kentte popülasyon artacak, eğitim sorunları olacak, sağlık sorunları olacak, barınma problemleri olacak. milletvekilleri buna ne kadar hazırlıklı bunlar hakkında bilgi sahibi olunması gerekiyor. Örneğin Zonguldak - Filyos karayolu şu an hangi aşamada. Bunlar hakkında bilgi sahibi olunması gerekiyor. Filyos'taki insanlar Zonguldak‘a neden gelsin. Kültürel olarak hazır mı, turizm olarak hazır mı, sanat yapısı olarak hazır mı?.Milletvekili adaylarının işte bu konuları vakıf olması gerekiyor. Mühendis kökenli olmasını tercih ederiz. Hangi görüşten olursa olsun mühendis olmasını isteriz. Sorunları böylece kolaylıkla çözebileceğimizi düşünüyorum”

 
(HABER-Göksel Çolak)

Editör: Haber Merkezi