Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu, Üzülmez derisi konusunda hem uyardı hem de Devlet Su İşleri Müdürünü istifaya çağırdı.

Üzülmez-Asma dersinde yaşanan sel felaketini hatırlatan Muhtar Gürbüz Kuğu,  şunları söyledi;

"Bundan 4-5 ay önce Devlet Su İşleri Müdürü Bölge Müdürüm,  Ankara'dan telefon etti bana. Gerekeni yapacak, temizlenecek dedi bana. Asma Dere yatağı, Üzümez dere yatağı için. Ama buradaki Devlet Su İşleri Müdürüyle görüştüm. Kendileri bana 10-15 gün sonra  temizlemeye başlayacağız dedi. Bak buradan yine sesleniyorum. Zonguldak halkına, Zonguldak'ın çok değerli insanlarına 83, 87 ve 95 yıllarında ki  sellerini ben çok iyi bilen bir insanım. Bak gene söylüyorum. Bu dere yatakları temizlenmezse Üzülmez dere yatağı 1.5-2 metre temizlenmesi lazım. Bu derenin yükselmesi Üzülmez Deresinde menfezler ufak yapıldı. 1.5-2 metre yapıldı. Bu menfezde 4 metre, 6 metre yapılması lazım. 

Bu derenin ıslahı için defalarca devlet su işlerine seslendim Devlet Su İşleri müdürünü ben istifaya çağırıyorum. Yeter artık. Dayanamıyorum artık. Yani bu insanlar ben bilirim. Buzdolabı, çamaşır makineleri efendim altıncılar, kuyumcular perişan olmuşlar. Buranı  erkenden temizlenmesi lazım. Yine sesleniyorum bakın. İnsanlar ölüp gidecek. Dere yataklarımız yüzünden. Gelsinler görsünler, baksınlar.  Üzülmez deresinin buranın temizlenmesini istiyorum. Temizlendikten sonra Hiç bir sıkıntı olmayacağına ben inanıyorum. 
Acilen temizlenmesi için DSİ müdürüme  sesleniyorum. Ben saygısızlık yapmak istemiyorum. Gelsinler görsünler memurunu, işçisini, kepçelerini göndersinler. O derenin halini görsünler"

Kaynak: Ercan Demir