"Merkez de AK Parti'nin adayı kim olursa olsun destekleyeceğiz'


MHP MYK Üyesi Murat Kotra ZGC'de konuştu

Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Milliyetçi Hareket Partisi MYK üyesi Murat Kotra ittifakla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kotra, Merkez'de ittifak kararı doğrultusunda AK Parti'nin adayının kim olduğu fark etmeksizin AK Parti'nin adayını MHP olarak sonuna kadar destekleyeceklerini söyledi.

Genel merkezin vereceği talimat doğrultusunda  hareket edeceklerini ifade eden MHP MYK Üyesi Murat Kotra şunları söyledi;
"Eğer Zonguldak'ta ittifak olursa ve bu ittifakta Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayının desteklenmesi doğrultusunda Milliyetçi Hareket Partisi'nden bize bir talimat gelirse biz  Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı kim olursa olsun seçilmesi için Milliyetçi Hareket Partisi olarak sabah namazıyla çıkarız. Gece yarılarına kadar o adayın seçilmesi için mücadele'de bulunuruz. 

Beni arayanlar oldu işte kim olacak şuna destek verir misiniz? Buna destek verir misiniz diye beni arayanlar oldu. 
Ben kendilerine aynen şunu söyledim. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak ne Adalet ve Kalkınma Partisi'nin çıkaracağı adaya karışabiliriz? Ne de kendi adaylarımıza bir başkasının karışmasına müsaade ederiz. dedim. 
Bu siyaseten doğru değil etik değil karşı tarafa karşı bir samimiyetsizlik olur ve  karşı tarafın işine müdahale olur.  

Bizde özellikle genel başkanımız bu tür yanlışları hataları asla affetmez.  O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adayı mevcut Belediye başkanımız Ömer Selim Alan, olursa veyahut da başka birisi olursa o adayın seçilmesi için biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak canla başla mücadele ederiz. Asla Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezinden de bir talimat gelmeden şu olursa destek veririz. Bu olursa destek vermeyiz diye kim bu şekilde konuşuyorsa çok büyük bir yanlışın içinde buna asla müsaade etmeyiz. Selim Alan’ın Milliyetçi Hareket partisine verdiği önemi kimse inkar edemez.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin tamamıyla Milliyetçi Hareket Partisi'nin ilişkileri çok düzeyde çok iyi bir ilişkiler içindeyiz. 
Zonguldak'ta da başarılı olacağımıza inanıyoruz. İlçelerde de Kendimiz de girsek yarışsak  ittifakla da girsek başarılı olacağımıza inanıyoruz. 
25 belediyede de biz aday çıkartıyoruz, Zonguldak merkezde ittifak yapıyoruz, İlçelerde yarışıyoruz dendiği anda 24 adayımıza açıklayacağız” dedi.

Kaynak: Ercan Demir