Kotra, yaptığı çalışmalarla ilgili sadece eski Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanı Salih Demir, mevcut TSO Başkanı Metin Demir ve iş insanı Alaattin Kurnaz’ın aradı. dedi.

Zonguldakın sorunlarını çözmek için uzun zamandır çalışma yaptığını ve bu çalışmalarla ilgili Geri dönüş olmadığını ve hiç kimsenin aramadığını söyleyen Murat Kotra, İl’de sorunların çözülmesi isteniyor mu istemiyor mu bunu anlamak gerekiyor dedi.

Milliyetçi hareket Partisi (MHP) Merkez Yürütme kurulu Üyesi (MYK) üyesi Murat Kotra, “2019'dan beri Zonguldak'ın tüm sorunlarıyla alakalı Türkiye'ye Taş Kömürü Kurumu (TTK) Rödevascılarla ile ilgili EPDK ile ilgili yapmış olduğunuz açıklamalar var. Çok üzüldüğüm bir şey var.
Gücüm yettiğince karıncaya kararınca Zonguldak'ın sorunlarıyla ilgileniyorum. Ama artık son zamanlarda şunu konuşmaya şunu düşünmeye başladım. Zonguldak'taki kişiler insanlar acaba bu sorunların çözülmesini istiyorumu?. 
Basın haricinde yardım gördüğüm üç kişi var. Açık açık söyleyeyim birisi  Salih Demir, İkincisi TSO Başkanı Metin Demir üçüncüsü iş insanı Alaattin Kurnaz.
Bunun dışında bir Allah'ın kulu beni arayıp ya sen 2019'dan beri bir şeyler yapmaya çalışıyorsun bir şeyler söylüyorsun ya şurada eksiksin şurada doğrusun gibi birilerinden hiç kimse benim telefonda arayayım bir çay içelim oturalım sohbet edelim. Biz de bildiklerimiz var sana anlatalım diye kimse beni aramadı. Şunu duydum. Seçim zamanı Murat Kotra siyasi rant elde etmek için bu çıkışları yapıyor dediler. 
Ya bu konuları zaten siyasetçi konuşacak başka kim konuşacak yani? Bunu Zonguldak'ta siyaset yapan insanlar konuşacak.
Rol çalma niyetinde değilim. Ben bu konuyu ilk yaptığım zaman da buna siyaset üstü yaklaşalım. Bütün siyasiler hep birlikte gidelim. Ankara'ya kapıya dayanalım. Hakkımızı alalım istediklerimizi, yaptırımlarım alalım demiş bir insanım. 
İşte bugüne kadar neredeydin diyorlar.  Edirne'de görev yaparken orada da çiftçilerin sorunlarını dile getiriyorduk. Pirinç üreticilerin sorunlarını dile getiriyordu. Şimdi Zonguldak'ta görev yapıyorum. Tabii ki Zonguldak sorunlarını dile getireceğiz. Yani bunu ben kendime reklam yapmak amacıyla kullanmıyorum. Bir yerlerde görmüş olduğunuz bir eksiklik var. O eksiklikleri dile getirmeye çalışıyoruz.
TTK'yı konuşuyorum. TTK Genel Müdürü, Genel Müdür Yardımcısı bir kere beni aramıyor. Termik santralleri konuşuyoruz. Hiç kimse aramıyor.
Ereğli Demir Çelik'in genel müdürüne sesleniyorum. Zonguldak çocuğunu işe al diyorum. Zonguldak çocuğuna  faydan olsun. Çünkü buranın kokusunu buranın  kirini Zonguldak çekiyor. Eğer bir işçi alacaksan Zonguldak'ın çocuğunu al. 
Zonguldak esnafından, Ereğli esnafından, Devrek esnafından al diyoruz. Bir kişinin bizi aradığı ettiği yok. Yani dolayısıyla da İnsan ister istemez ya acaba bu sorunların çözülmesi istenmiyor mu diye de düşünmeye başlıyor” dedi.

Kaynak: Ercan Demir