Kdz. Ereğli Belediyesi Eski Başkanı Murat Sesli davet üzerine gittiği Ören Mahallesi’nde vatandaşların sevgi gösterisi ile karşılandı. Ören Mahallesi’nin sorunlarını bildiğini ifade eden Sesli, göreve geldiklerinde bu sorunların hepsini çözeceğini söyledi. Mahalle sakinleri Başkan Sesli’ye tam destek vereceklerini ifade etti.

Kdz. Ereğli Belediyesi eski başkanlarından Murat Sesli, seçim çalışmaları kapsamında ilk mahalle ziyaretini gençlerin daveti üzerine ilçenin en sorunlu mahallesi Ören’e yaptı. Ören Mahallesi’nde iki ayrı kahvehane ziyareti yapan Sesli sevgi gösterileri ile karşılandı. Mahalle sakinleri her seçim döneminde siyasetçilerin gelip kendilerine söz verdiğini ancak mahalle olduktan bu yana belediye hizmetlerinden hiç yararlanamadıklarını söyledi. Kanalizasyonların sokağa aktığını, her yağmurda evlerini su bastığını, yollarda çamurdan yürünemediğini ve defalarca söz verilmesine rağmen halen doğalgaz bağlanmadığını söyledi. 
Ören Mahallesi’nin tüm sorunlarını bildiğini, teknik ekibi ile birlikte mahalleye özel yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını anlatan Sesli, Kdz. Ereğli Belediyesi’ni kazandıklarında ilk işinin Ören Mahallesi’nin sorunlarına eğilmek olduğunu vurguladı. Sesli konuşmasında “Öncelikle beni buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İlk mahalle gezimi Ören Yenimahalle’de başlatıyorum. Niye Ören Yenimahalle onu da söyleyeyim. Bundan hemen hemen bir ay önce Ereğli genelinde bir anket yaptırdık. Ben Bağlık Mahallesi doğumluyum. Balı Mahallesinde oturuyorum ama bana en çok oy Ören Yenimahalle’de çıktı. Sonra Balı, sonra Bağlık çıktı. Ören Yenimahalle niye birinci çıktı? Sorunlarınızı biliyorum, arkadaşlarla her zaman konuşuyoruz bu sorunları. Ben şuna karşıyım; buraya hizmet etmeyeceksen ev yaptırmayacaksın. Buraya hizmet etmeyeceksen neden mahalle yaptın? Şimdi yapılmışı yıkacağım demek çok kolay ama yapmak çok zor. O zaman ne yapacağız? Yapılmışta sıkıntı varsa sıkıntıyı gidereceğiz. Bununla ilgili biz hemen hemen bir senedir Ereğli genelinde 2 ekibimizle beraber çalışıyoruz. Biri teknik ekip, biri de sosyal, kültürel etkinliklere bakan ekip. Teknik ekibimizle Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 projeyi hayata geçireceğiz diyerek yola çıktık.  Bu 100 projeyi hazırlarken bol keseden atmadık. Yapılabilecek şeyleri hazırladık. Burayla ilgili de hep sorunlar ve sıkıntılar bize geliyor. Ereğli'deki en büyük sorunlardan bir tanesi imar, 18 uygulaması ve revizyon. Belediye tarafından mağdur edilen birçok insan var. İmarla ilgili çok fazla insanımız mağdur edildi. Birçok insan var. Ve de revizyon adı altında yapılacak yerde bekleyen birçok insan var. Seçimden seçime gelip söz verildiği gibi sizlere de seneler öncesinden söz verildi. Ben biliyorum ki mahallenin girişine bekçi kulübesi kondu buradaki insanlara eziyet etmek adına. Biz bunun taraftarı değiliz. Buradaki insanlar yaşıyorsa insan gibi yaşamak zorunda. Bunun için de atılacak adımlar çok önemli, burada çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Ben şimdi size söylerim şöyle yapacağız, böyle yapacağız ama şunu söyleyeyim. Teknik ekibimle beraber geleceğiz, sizlere anlatacağız, çözeceğimizi de söyleyeceğiz ama net şunu söylüyorum. Ören Yenimahalle’nin sorunları çözülecek, çözülmeyecek hiçbir sorun yok. Bunu böyle bilin ve inanın. Şimdi belediye başkan adayları size gelecek yine atıp tutacaklar, “halledeceğiz” diyecekler. Bugüne kadar niye halletmediler? Bugüne kadar siz mahalle olduktan sonra 2 tane belediye başkanı gördünüz. Biri iktidar partisinin belediye başkanıydı. Biri de şu anki mevcut Belediye Başkanı. 2 değişik Belediye Başkanı gördünüz, iktidar partisi de çözmedi, muhalefet partisi de çözmedi. Niye çözmek istemediler? Çünkü çok da umurlarında değil. Sen burada nasıl olsa yaşıyorsun, evin altında su dolu diyorsun. Burada bakıyorsun doğalgaz yok, yol yok. Çözülemeyecek bir sorununuz yok. Bu konuda size net söyleyebilirim, net. Sorunlarınızı çözeceğim” dedi.
Alkışlarla Sesli’nin konuşmasını sık sık kesen Ören Mahallesi sakinleri kendisine Ören Yeni Mahalle olarak tam destek vereceklerini söyledi. Toplantı vatandaşlarla toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi