Ören halkından “Bize hizmeti yaparsan sen yaparsın” mesajı
Sesli, Ören Mahallesi’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını belirterek bu güne kadar söz verip bu mahalleye hizmet getirmeyenlere en güzel cevabı 31 Mart’ta vermelerini istedi.

İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Murat Sesli, İYİ Parti Kdz. Ereğli Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Op. Dr. Evrim Balbaloğlu, Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli ve belediye meclis üyesi adayları ile Ören Mahallesi’ni gezdi. Ören Mahallesi’nin özellikle yeni mahalle bölgesinde karşılaştıkları manzara karşısında büyük şaşkınlık yaşayan İYİ Parti heyeti “Böyle bir şey olamaz” diyerek duruma tepki gösterdi. Gün boyu Ören Mahallesi’nde kapı kapı gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli, seçimleri kazanmaları durumunda ilk hizmetini Ören Mahallesi’ne vereceğini söyledi. Mahalle sakinlerinin büyük sevgisiyle karşılaşan Sesli, çocuklara hediyeler dağıtarak çocuk parkı, futbol sahası gibi taleplerine de olumlu yanıt verdi. Yeni Mahalle gezisinin ardından akşam saatlerinde Ören Merkez’inde halkla buluşan Sesli ve ekibini burada Ören Mahallesi Muhtarı Halil Sever, muhtar adayları ve çok sayıda vatandaş meşaleler ve sloganlarla karşıladı.
Ören Mahallesi Muhtarı Halil Sever, kendisinin 2009 yılında seçildiğini, Murat Sesli’nin 2007-2009 yıllarında çok güzel hizmetler yaptığını muhtar arkadaşlarından duyduğunu belirterek mahallesinin en büyük sorununun imar olduğunu söyledi. Sever konuşmasında “Bizim en büyük problemimiz imar. İmar olmayınca doğalgazda olmuyor, yol olmuyor, kanalizasyon olmuyor. İnşallah biz başkanımızla beraber bu sorunları aşacağımıza inanıyorum” dedi.
Kdz. Ereğli Belediyesi önceki dönem başkanlarından Murat Sesli gün boyu Ören Mahallesi’nin her noktasını karış karış gezdiğini ve burada yaşayanların haklı isyanlarına tanık olduğunu söyledi. Ören Mahallesi halkının insanca yaşamaya hakkı olduğunu ifade eden Sesli bugüne kadar Ören Mahallesi’ne hizmet götürmeyenleri eleştirdi. Sesli burada yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Ören Mahallesi diyeceğim ama mahalle değil, Ören Köyü diyeceğim ama burası köyde değil. Kdz. Ereğli’de hizmet alamayan bir mahalle. Yeni Mahalle’yi gezdik, sorunları yerinde gördük, inanamadım. İnsanların, insanca yaşamadığı bir mahalleye gelmişiz. 14 yıl önce burası mahalle olmuş ama bir tek sorununuzu bile çözmemişler. İnsan olarak vicdanen utandık. 14 senedir size söz verenler yarın gelecekler; bunların için mevcut iktidarda var, şu anki yönetimde var. Yine burada sizlere ‘1 Nisan’da gelicez, 10 Nisan’da gelicez’ diye söz verecekler. 14 senede buraya hizmet etmeyenler bundan sonra hizmet edecek değiller. Bir mahalle düşünün; yol yok, imar yok, doğalgaz yok, altyapı yok. Olan sadece binalar, onların da imarı yok. Teknik ekibimizle burada incelemeler yaptık. Ören Mahallesi’nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Yeter ki çözülmek istensin. Sizin imar probleminizde çözülür, buraya doğalgazda gelir, tüm eksiklikler yapılır. Ben 2007-2009 yılları arasında Kdz. Ereğli Belediye Başkanlığı yaptım. O dönemde nasıl hizmetler yaptığımızı biliyorsunuz. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Buradaki sorunların tamamını belediye çözecek güçte. Buradaki sorunların Kaymakamlıkla, devletle işi yok. Ören Mahallesi’ne gerçekten çok yazık. İktidar partisinin gücü vardı, göreve geldi yapmadı. Şu anda muhalefet partisi var. Oda söz verdi yapabilirdi ama yapmadı. Belediye başkanlığında partilere değil şahıslara bakın. Hizmet etme aşkı bittiyse, metal yorgunluk başladıysa veya beceremiyorsa artık bırakma zamanı gelmiştir. Her şeyin bir sonu var ama mahallelerin sorunları var. Ben buradan sizlere söz veriyorum; ekip arkadaşlarımla beraber Kdz. Ereğli’ye hizmet etmeye Ören Mahallesi’nden başlayacağız. Çünkü Ören, 31 mahalle arasında en geri kalmış mahalle.”
Sesli ve ekibi konuşmaların ardından vatandaşlardan gelen sorunları dinleyerek merak ettikleri sorulara yanıt verdi.

Muhabir: Ercan Demir