AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan TTK'ya işçi alımının geciktiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi, gecikmenin söz konusu olmadığını, Bakanlık olarak işçi alımı ve kura sonucu çalışma hakkı kazanan adayların işte ayrılma ve devam edememe durumları karşısında bekleme süresinin uzatılıp yedek adayların haklarının kayıp olmaması adına çalışma yapıldığını, kısa sürede TTK'ya işçi alımlarının başlayacağını açıkladı.
"YENİ DÜZENLEME YAPILIYOR"
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan, Ağustos ayının ilk haftası alımların başlayacağı, fakat geciktiği yönündeki eleştirilere yanıt verdi. Çağlayan "Ağustos'un ilk haftasında alım yapılacağı söylenmedi. Ağustos'un ilk haftasında çalışmaların hızlandırılıp en kısa süre içerisinde işçi alımlarının başlayacağı açıklandı. 
Geçmiş yıllardaki alımlarda TTK 18-32 yaş arasındaki gençlerimiz ve hemşehrilerimiz başvuru yapıp kura ile işlerine başlıyordu. Ancak 4 ay gibi bir süreleri vardı. Gerek deneme süresi, gerekle işi bırakanların yerine yedeklerden istihdam edileceğine yönelik bir süre vardı. Şimdi biz bakanlığımız ile birlikte yeni bir çalışma yapıyoruz. Bu döneme süresi 4 oy olmasın, farklı nedenlerden dolayı işi bırakanların yerine veya yapamayıp ta işten el çektirilenlerin yerine 8 veya 12 ay süresi boyunca alınabilmesi ve yedek olan adayların haklarının zayi olmaması için çalışmalar yürütüyoruz. TTK'nın işleyişinin daha verimli hale gelebilmesi için bu sürenin uzatılması ile ilgili yasal çalışma yapılıyor. Beklemenin sebebi budur."  dedi.
(Haber: Ender Yüksel)

Editör: Oğulcan Öz