AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan,  israf ve tasarruf vurgusu yaparak, “Zonguldak Belediyesi'nin iki yakasının bir araya getireceğim” şeklinde konuşan CHP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Tahsin Erdem’e cevap verdi.

Yapamayan kişilerin 'yapacağım' dediğine  atandasın inanmak istemediğini belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, şunları söyledi;

"TASARRUFLA YATIRIM OLMAZ"

"Ben onunla görev yaptım. İsraftan kaçınacaklardı da görevdeyken niye kaçınmadılar? On yıl onlar yönettiler. 15 yılında da Tahsin Bey hatta grup başkan vekiliydi. Niye yapmamışlar? Şimdi yapacaklar. Yapamayan kişilerin 'yapacağım' dediğine inanmak istemiyor vatandaş. Yapamamışsınız ki denenmişsiniz, olmamış, yapamamışsınız. Ama ben şunu da söylüyorum; bu belediyenin bu kıt imkanlarıyla çok da bir şey yapmak mümkün değil. Projelere bakanlıkların, Cumhurbaşkanlığımızın ve cumhur ittifakının desteği gerekiyor. Bu şehirde hizmet edilmesi için hizmet sürdürülebilmesi için. Bakın köprü yıkıldı; öyle mi durmalı, hayır devamı var. Devamının yapılması lazım. Bu işin yarım kalmaması lazım. Tamamlanması lazım. Senin yapacağın tasarrufla ki yapamadınız. Bırakın çok böyle; doğru ayakkabısını bağlayana kadar yalan dünyayı üç tur atarmış. 'İsraf yapmayacağım. İsraf yapacağım diyenler şunları yaptı. Bir tane o zaman beraber görev yapıyorlardı. 

Bize aylık 100 binler kira ödettirdiler. Biz ne yaptık? Gittik belediye başkanımız gerek Belediyeler Birliği'ne, gerek bakanlıklara dünya kadar bir sürü araç aldı. Sizin paranızı kira olarak onlara ödettirmedi. Belediyede kaldı. Bırakın siz israfı, israfın ötesinde bizim bütün paramızı alıp alıp siz hortumla kendi firmalarınıza göndermişsiniz. Borcunuzu da bizim belediye başkanımız kapattı. Yapacağız diye atmayacaksın. Yapsaydınız. Yapıp yaptıklarını anlatsaydınız.

Muhabir: Ercan Demir