Belediye işçilerinin maaş paniği ile ilgili muhalefetin eleştirilerini değerlendiren ve konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan şunları söyledi:

"Şimdi şöyle bir durum var; bugün belediye başkanımız, ilçe başkanımız, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte dolaşıyoruz. Esnafımıza selam veriyoruz, insanlarımızı da hasbihal ediyoruz. Hemhal oluyoruz, selamlaşıyoruz. Bu sadece orada değil, dışarıda da duyduğumuz bir şey. Vatandaştan biz bunu duyuyoruz. 'Eğer maaşlarımızı alamazsak' diye. 
Ama bu konuda bizim şöyle bir bilgimiz var; Geçmişte belediyede çalışan işçilerin emekli olduğunda tazminatlarını ödemek için bile mecburi dükkan satıldığı günleri biliyoruz. Böyle günlerde insanların hafızasında ve hatırında kaldığı için vatandaş bunu hatırlıyor. O yüzden de vatandaş diyor ki 'siz maaşı nasıl ödeyeceksiniz?' Bizim ağzımızdan böyle bir şey çıktı mı? Çıkmadı. Biz bir şeyi gerçeği söylerken bile hemen yalana iftiraya sarılıp, efendim 'tehdit ediyorsunuz.' Hayır biz tehdit etmiyoruz. Tüm şu anda muhalefette olan belediyelerde de, iktidarda olan belediyelerin de alacakları yani genel bütçeden, İller Bankası'ndan alacak ücretler eşit oranda dağıtılmaktadır. Ancak Zonguldak Belediyesi'nin bu eşit oranda dağıtılan geliri, bu hizmetleri yapmaya, bırakın hizmetleri yapmaya. sadece maaşı ödemeye yetersiz kalabilir. Bundan bahsediyoruz. Benim anam, benim babam, benim atam, dedelerim, atalarımız bize şunu söylerdi arkadaşlar. Unuttuk mu biz bunları? 'Uşağım, çocuğum, evladım, iktidar kimdeyse belediye onda olmalı' derdi. Vatandaşımız da bu konuda bilgi sahibi olduğu için diyor ki 'bunlar gelirse bu işler yapılamaz.' Maaş konusu da tamamen buradan çıkıyor. Aslında bizden çıkan bir durum değil. Vatandaşın kendi kanaati değerlendirmesi ve belediyedeki işçilerimizin kendi kanaati ve değerlendirmesi”
 

Muhabir: Ercan Demir