Elmas'ın yeni Teknik Sorumlusu Mustafa Özer açıklamalarda bulundu;
"Yakınmaya değil başarılı olmaya geldik. TFF 2.lig Beyaz grup'ta mücadele edecek olan Zonguldak Kömürspor yeni sezon hazırlıklarına başladı." Teknik Direktör Mustafa Özer nezaretinde yapılan ilk çalışmaya 16 futbolcu katıldı. Kırmızı-Lacivertli ekibin tecrübeli Teknik Direktörü Mustafa Özer camiaya mesaj verdi. Konuşmasında dikkat çeken kelimelerden biri ise 'Yakılmaya değil başarılı olmaya geldim' sözü oldu. Büyük bir camiaya geldiğini bildiğini belirten Mustafa Özer fiziki şartlardan şikayet etmeden ellerinden geleni en iyisini yapmak için çalışacaklarını söyledi.

“GEÇMİŞİNİ BİLDİĞİM BÜYÜK BİR CAMİAYA GELDİM”
Zonguldak'ın güzel bir şehir ve büyük bir camia olurdu dile getiren Mustafa Özer sözlerine şöyle başladı;
"Öncelikle Zonguldak'ta olmak benim için büyük bir mutluluk.Zonguldak futbolun çınarı. Baktığın zaman Türk futbolunda geçmişi başarılarla dolu. Ben Zonguldak'a yabancı değilim. 2011- 2015 yılları arasında Milli takımlarda görev yaparken Zonguldak ve Bölgeden sorumlu idim. Gerek o zamanlarda,  gerekse futbolculuk ve hocalık yaptığın dönemde rakip olarak defalarca geldim. Burada iyi dostlarım var. Dolayısıyla teklif aldığımda geldim görüştük ve anlaştık. Hayırlısıyla çalışmalara da başladık."

“EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ TARAFTAR DESTEĞİ OLACAK”
Zonguldakspor taraftarının Türkiye'nin en iyi taraftar topluluğundan biri olduğunu belirten Mustafa Özer en büyük güçlerinin taraftar desteğini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti. Türkiye'nin en büyük taraftar topluluklarından biri olan en güzel şehirlerinden birine geldik. Zonguldak futbolu gerçekten seviyor. Geçmişte milli takıma da birçok oyuncu yetiştirmiş bir Coşkulu bir taraftarı var. Onların desteğiyle biz de burada başarılı olmak istiyoruz. Birlik beraberlik içinde Zonguldak Kömürspor'u iyi yerlere taşımaya çalışıyoruz."

“ELDEKİ İMKANLARI EN İYİ ŞEKİLDE KULLANACAĞIZ”
Şartlar ne olursa olsun elindeki imkanlarla başarılı olmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını  belirten Özer, iddialı konuşarak sözlerini şöyle tamamladı;
“Önümüze bir süreç var. Kamp süreci, transfer çalışmaları gelen oyuncu olacak, gideni olacak. Hepsini bu süreçte halletmek istiyoruz. İnşallah güzel olacak. Tabii baktığınız zaman tesisler, imkanlar, antrenman sahaları pek iyi olmasa da biz şikayet etmeden elimizdeki imkanlarla en iyisini yapmaya  çalışacağız. Grubumuza baktığımız zaman şampiyonluğu oynayan takımlar var. Play- Off'u hedefleyen  takımlar var. Bir de düşmeme oynayacak takımlar var. Futbol sahada kazanılır ama rakiplerin yaptığı transferlerden kimin nereye varacağını az çok tahmin edebiliyoruz. Biz 15 kişiyle çalışmaya başladık. İlk maçımıza kadar önümüzde 5 hafta gibi bir süre var. Bu 5 haftayı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Transferler konusunda Başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri çalışmalarına devam ediyor. Aramızda yeni oyuncular katılacaktır. Buraya uygun, Zonguldakspor'u hedefe taşıyacak oyuncuları tercih edeceğiz. Her şeyi zaman gösterecek ama inşallah başarılı olacağız."

(Haber- Ercan Aygün)