-ÖZEL HABER-

Ağız hastalıkları, en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer alıyor. Dünya nüfusunun % 90’ı çürük, dişeti hastalıkları ve ağız kanserine uzanan ağız hastalıkları yüzünden ciddi bir risk altında. 
Zonguldak Dişhekimleri Odası Başkanı Dişhekimi Sinem Avcı Karcıoğlu  sağlıklı bir vücut için ağız sağlığının büyük önem taşıdığını söyledi. 
KANSER RİSKİ BİLE OLUŞABİLİR
Karcıoğlu bakımsızlığın kanseri bile yol açtığını belirterek şunları söyledi Birleşmiş milletler tarafından 2011 yılında hazırlanan raporda; Ağız diş sağlığının ölümcül kronik hastalıklar ile aynı risk faktörlerini paylaştığı ve dünya nüfusunun gelecek yıllarda karşılaşacağı zorlukları gidermek için kullanılacak ortak bir yaklaşımın gerekliliği belirtilmiştir.
Ağız hastalıkları, en sık rastlanan kronik hastalıklar arasında yer almaktadır. Dünya nüfusunun % 90’ı çürük, dişeti hastalıkları ve ağız kanserine uzanan ağız hastalıkları yüzünden ciddi bir risk altındadır. Bu kapsamda; Toplumda ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğu farkındalığının oluşturulması çok önemlidir.
Ağız ve Diş hastalıklarının özellikle de diş çürüğünün engellenebilir olduğu bilincinin yerleştirilmesi çok önemlidir. “SAĞLIKLI BİR VÜCUT İÇİN ÖNCE AĞIZ SAĞLIĞI”

Kaynak: Ender Yüksel